Gå direkt till innehåll
Panda's Home spelas som Fika Titta Dansa-föreställning på Skånes Dansteater söndag 5 februari.
Panda's Home spelas som Fika Titta Dansa-föreställning på Skånes Dansteater söndag 5 februari.

Nyhet -

Fika Titta Dansa med interaktiva Panda's Home

Panda's Home är en interaktiv dansföreställning för barn 4-8 år av italienska Compagnia TPO. Föreställningen följer fotspåren efter en panda. Med dansande steg vågar sig dansarna och publiken in i bambuskogen, ända in i Kina. På vägen möter de monster, fyrverkerier och drakar. Panda's Home spelas på Skånes Dansteater söndag 5 feb kl 11 och kl 14.


I bambuskogen i Panda's Home är naturens element beroende av varandra. Trä, eld, jord, metall och vatten. Publiken får lära känna det kinesiska landskapet, kultu­ren och traditionen. De möter monster, fyrverkerier och drakar och får chansen att röra sig tillsammans med den interaktiva sce­nografin. Det blir en färgstark resa!

OM FIKA TITTA DANSA
Fika Titta Dansa är Skånes Dansteaters dansupplevelser för hela familjen. Programmet innehåller dans i olika former för olika åldrar. Dansföreställningarna är fulladdade av uttryck och intryck som föder kreativitet och energi i stora och små. Efter föreställningen blir det fika.

OM COMPAGNIA TPO
Italienska Compagnia TPO låter scenen spela en aktiv roll i sina barnföreställningar. Med teknologisk scenografi och interaktiv rekvisita skapar Compagnia TPO en föränderlig värld, som reagerar på människorna som befinner sig i den. Barnen i publiken får utforska scenen och själva upptäcka att den reagerar på vad barnen gör.

Precis som scenen spelar dansarna en lite annan roll. De ”målar” och ”spelar musik” med sina kroppar och rörelser och bjuder in barnen att uppleva scenrummet tillsammans med dom.

Prisbelönta Compagnia TPO är baserade i Prato i Italien och gästade vår Fika Titta Dansa med sin föreställning Den målade trädgården 2014.

Koreografer och dansare: Daniele Del Bandecca och Martina Gregori
Scenografi: Elsa Mersi
Programmering: Rossano Monti
Rekvisita: Livia Cortesi

Speldagar
Söndag 5 feb kl 11 och kl 14 på Skånes Dansteater.

Frågor om Fika Titta Dansa
Projektledare Liselotte Lindahl på 0706-96 58 09, liselotte.lindahl@skanesdansteater.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927