Gå direkt till innehåll
Hemlagat spelas i Karlskrona, Konserthusteatern, 18 feb. Lund, Lunds Stadsteater, 28 feb. Kristianstad, Kristianstad Teater, 9 mars.
Hemlagat spelas i Karlskrona, Konserthusteatern, 18 feb. Lund, Lunds Stadsteater, 28 feb. Kristianstad, Kristianstad Teater, 9 mars.

Nyhet -

Hemlagat - Dansbuffé på turné

I februari och mars packar Skånes Dansteater ner en buffé av dansverk och ger sig ut på turné. Dansföreställningen Hemlagat landar i Karlskrona, Lund och Kristianstad. Det blir en helkväll där dansen är allas! 

Hemlagat bjuder på godbitar ur Skånes Dansteaters repertoar. Eleganta, poetiska, brännande, ömsinta smakprov från tidigare dansföreställningar. 

Flera av verken är skapade av Skånes Dansteaters egna dansare till publikfavoriten Lunchdans. Några är skapade av koreografer som tidigare varit dansare hos danskompaniet.

På scen möter publiken både professionella dansare från kompaniet och icke-professionella dansare som deltagit i Skånes Dansteaters projekt för att göra dansen mer tillgänglig för alla.

Skånes Dansteaters konstnärliga ledare Åsa Söderberg guidar publiken genom programmet. 

Hemlagat är en föreställning som hyllar allas möjlighet att upptäcka sin inre dansare!

.....................................

KVÄLLEN PROGRAM

ENDLESS

Koreografi: Jing Yi Wang

Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Yiorgos Pelagias, Kristian Refslund, Jing Yi Wang

Kort om verket: Energi flödar oavbrutet i denna intensiva konversation mellan spänning, rörelse och känsla. Vi ritar ... och kvar i luften lämnar vi något som fortfarande går att läsa.


FROM WAY UP THERE

Koreografi: Sarah Bellugi Klima

Dansare: Sarah Bellugi Klima, Camille Marchadour, Riccardo Zandoná

Kort om verket: En blick in i en bortkommen värld, där tre varelser befinner sig, något vilsna på okänd mark. Följ deras väg genom och runt, tillsammans och ensamma, i sökandet efter stigen som en dag kan leda dem hem.


INSERT JOY HERE

Koreografi: Hazuki Kojima

Dansare: Erika Poletto

Kort om verket: Som mänskliga varelser lär vi oss från tidig ålder hur vi ska uppföra oss för att passa in. Vilka skyddande lager och filter lägger du på ditt liv?


PAUSFILM: DANSPLANETEN

Svensk röst: Björn Kjellman

Filmen Dansplaneten är Skånes Dansteaters nya guide till samtida dans. En perfekt uppvärmning för den som ser sin första dansföreställning och undrar hur du ska kunna förstå en dansare? 

Dansplaneten är en svensk översättning av brittiska The Places film Planet Dance.


HALF.HALF

Koreografi: Yiorgos Pelagias, Jing Yi Wang

Dansare: Yiorgos Pelagias, Jing Yi Wang

Kort om verket: Idéerna i denna duetten kommer från känslan av att lyssna, isolera, låsa och låsa upp rörelsen. Energin förändras och skapar en konversation mellan dansarna och relationen mellan dem.


I RAN

Koreografi: Melody Putu

Dansare: Atoosa Farahmand

Kort om verket: Om känslan av att lämna allt. Av att springa från hoten, rädslan, reglerna. Och på samma gång överge platsen och människorna som gjort dig till den du är.

Solot var ursprungligen en del av ungdomsföreställningen Urban Production: All about us, en föreställning som utgick från de unga deltagarnas egna erfarenheter.


DARE TO WRECK

Koreografi: Peder Nilsson, Madeleine Månsson

Dansare: Peder Nilsson, Madeleine Månsson

Kort om verket: Ett dynamisk och känslomässigt undersökande av en relation. Om att vara öppen för ett möte med någon annan men samtidigt ha modet att lämna.

Duetten var ursprungligen en del av den längre föreställningen C me (i koreografi av Caroline Bowditch och Melody Putu) för dansare med olika funktionsvariationer. I november förra året var den ett av finalbidragen i koreografitävlingen IFMC i Vitryssland.


 ur FROZEN MOTION (endast i Lund och Kristianstad)

Koreografi: Lidia Wos

Dansare:  Monica Andersson, Suzanne Bergkvist, Ingela Fallenius, Kerstin Håkansson, Gunvor Söderholm, Peter Söderholm, Gun Skärbäck, Harald Thegeder

Kort om verket: I Lund och Kristianstad visas dessutom ett utdrag ur Frozen Motion. Ett lekfullt och fantasirikt verk skapat av koreografen och de åtta icke-professionella dansarna och pensionärerna. 

Frozen Motion uruppfördes vid Skånes Dansteaters festival om äldre kroppar på scen, Forever DANCE (2016).


SPELDATUM

Karlskrona, Konserthusteatern, Lör 18 feb kl 16

Lund, Lunds Stadsteater, 28 feb kl 19

Kristianstad, Kristianstad Teater, Tors 9 mars kl 19

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927