Gå direkt till innehåll
Åsa Söderberg
Åsa Söderberg

Pressmeddelande -

Åsa Söderberg leder Skånes Dansteater till sommaren 2019

Åsa Söderbergs förordnande som VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater går ut 30 juni 2018. Nu står det klart att anställningsavtalet förlängs med ett år och att Åsa Söderberg lämnar Skånes Dansteater 30 juni 2019.

- Jag har önskat och min styrelse har beslutat om en ettårig förlängning av mitt förordnande. Därefter kommer jag att lämna dansteatern, säger Åsa Söderberg som lett arbetet på Skånes Dansteater sedan juli 2007.

- Det här är och har varit de roligaste och mest givande åren i mitt yrkesliv. 2019 kommer det, efter 12 år tillsammans, vara dags för både mig och Skånes Dansteater att gå vidare, fortsätter hon.

Rekryteringsprocess startar redan i höst
Ordförande för Skånes Dansteaters styrelse, Lotta Hedström meddelar att processen för att hitta nästa VD/konstnärlig ledare kommer att inledas redan under hösten.

- Styrelsen beslutade enhälligt och utifrån stor erkänsla för nedlagt arbete att föreslå en förlängning av Åsa Söderbergs anställningsavtal med ett år. Vi har nu två spännande år på oss att hitta Skånes Dansteater framtida ledare, säger Lotta Hedström.

För kommentarer
Åsa Söderberg, Skånes Dansteaters konstnärliga ledare och VD: asa.soderberg@skanesdansteater.se

Lotta Hedström, ordförande Skånes Dansteaters styrelse: lotta.hedstrom@skanesdansteater.se

Ämnen


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927