Gå direkt till innehåll
Bra respons på Skånes Dansteaters föreställning Hemma hos

Pressmeddelande -

Bra respons på Skånes Dansteaters föreställning Hemma hos

Den tredelade dansföreställningen Hemma hos på Skånes Dansteater har fått fin respons i pressen.

Kvällspostens recensent Malena Forsare skriver bl.a:
SDT firar sitt tvåfaldiga jubileum – 15 år som kompani och fem år i Båghallarna i Malmö – med en okonventionell danshöst. I ovanliga rum och med utmanande samarbeten möter publiken Sveriges största fria dansinstitution på nya, experimentella vis.
Om Kvarnströms no-no:
SDT genomför det långa, krävande verket med djävulusisk attityd och sträng koncentration.

Nummers recensent Björn Gunnarsson skriver om Kenneth Kvarnströms no-no::
Det är ett oerhört tryck i dansen, även i de meditativa partierna. /…/ I synnerhet slutscenens rituella upprepningar och enastående kraftfulla arm- och benrörelser med afrikanska drag formligen pressar åskådaren in i gradängen. Det är mäktigt.

Skånska Dagbladets recensent Kristina Nilsson skriver om Marie Brolin-Tanis verk:
Putu och Wallmo är samspelta och smidiga. De glider nästan in i varandra och blir till ett. Under en del skapar ljussättningen ett vackert skuggspel som bidrar till den drömska stämningen. "From me..." är både känslosam och njutbar och utgjorde kvällens höjdpunkt.
Om Kvarnströms no-no och kvällen som helhet:
Under den 75 minuter långa verket ökar intensiteten successivt och no-no avslutas med ett crescendo, där dansarnas adrenalinfyllda ruscher i virvlande svarta kjolar får rummet att vibrera av energi.
Drygt tre timmar varar Hemma hos och efteråt känner jag mig fullmatad av dansupplevelser. Samtidigt är jag sugen på mer.


Även scenografen och ljussättaren Jens Sethzman får fin kritik. Sydsvenskans Boel Gerell skriver:
För ljuset i denna koreografi och ”no-no” står Jens Sethzman, uppmärksammad som konstnär på lika villkor efter en rad samarbeten med de största inom nordisk dans. Få kan som han skapa en katedral av ljus eller en svetslåga för dansarna att förtäras under.

Hemma hos spelas på Skånes Dansteater t.o.m. 12 december. Föreställningen består av tre verk; Small Acts i koreografi av Ben Wright, From me to you… i koreografi av Marie Brolin-Tani och no-no i koreografi av Kenneth Kvarnström.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927