Gå direkt till innehåll
​Dags att ackreditera sig till Scenkonstbiennalen 2015!

Pressmeddelande -

​Dags att ackreditera sig till Scenkonstbiennalen 2015!

Dags att ackreditera sig till Scenkonstbiennalen 2015!

Den 26–31 maj blir Malmö spelplats för Sveriges största scenkonstfestival.

Årets Biennal är den mest omfångsrika i festivalens historia med nära 200 programpunkter. Programmet vill spegla vår verklighet som den ser ut idag, på och utanför scenerna, och samtidigt spana mot framtiden. Vid sidan om juryns utvalda föreställningar, internationella gästspel, scenskolornas examensföreställningar och och Malmövärdarnas produktioner presenterar vi ett varierat seminarieprogram.

I detta program diskuteras bland annat vem som har tillträde till scenen. Får en dansare vara funktionshindrad? Får en kvinnokropp vara tjock? Hur lång tid ska det egentligen ta att skapa mångfald på scenen? Vi rör oss utanför gränserna och frågar oss vad som hänt med scenkonsten under den arabiska våren och hur man arbetar fackligt i dagens Chile. Det kan räcka att resa över Öresundsbron för att hitta olika syn på scenkonstens uppdrag: underhålla eller undervisa?

Under denna intensiva vecka i Malmö arrangeras också Scenfest, en bred festival av de fria aktörerna i regionen, samt en internationell kongress för ISPA, International Society for the Performing Arts, på nya Malmö Live.

Anmäl er som Press/Inbjuden gäst här. Vid önskan om att delta vid utsålda programpunkter, kontakta anna@teaterunionen.se.

Deadline för att ackreditera sig är 13 maj.

För ytterligare information: kontakta Anna Håkansson, pressansvarig på Teaterunionen, anna@teaterunionen.se tel. 08-462 25 34

Pressbilder hittar du här.

Läs mer på www.scenkonstbiennalen.se

Scenkonstbiennalen arrangeras av Teaterunionen – Swedish ITI tillsammans med värdarna 2015 Malmö Opera, Malmö Stadsteater och Skånes Dansteater med stöd från Malmö stad och Region Skåne.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927