Gå direkt till innehåll
Dans i filmens värld - afterwork på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

Dans i filmens värld - afterwork på Skånes Dansteater

Guilty Pleasures - DAGENS DANSVIDEO
Afterwork på Skånes Dansteater

Dans hjärta film har varit sant sedan filmens födelse. Skånes Dansteater bjuder den 25 oktober in till dansfilmens och dansvideornas värld bland glitter, damm och glam!

Mr Showbiz himself, Hans Marklund, är en av Sveriges mest eftertraktade showmakare och regissörer. I snart 35 år har han bjudit på den ena fantastiska showen efter den andra, inkl. alla shower på Hamburger Börs de senaste 24 åren. Via TV har vi mött honom i otaliga Melodifestivalnummer och Allsång på Skansen. Han är mannen bakom bl.a. succéshowen R.E.A (RoligtElaktAktuellt), musikaler och revyer som GREASE på Göta Lejon, Guys and Dolls på OscarsTeatern, I hetaste Laget på Cirkus och After Dark på Malmö Opera.

Hans är även galen i dansklipp från musikalfilmer, shownummer och popvideos. Under ett års tid la han upp Dagens Dansvideo på facebook – ett klipp om dagen, som växte lavinartat till succé. Den 25 oktober gästar han Skånes Dansteater för att visa upp några av dem. Han kommer även att presentera hur show och teatral jazzdans uppkommit och sett ut under 1900-talet fram till vår tid, innovatörerna, inspiratörerna och imitatörerna, hur allt går i kretslopp och återanvänds än idag. Se var originalstegen och idéerna kommer ifrån som används i dagens filmer, dans- och musikvideos.

Torsdag 25 oktober kl. 18 på Skånes Dansteater
Biljetter 040-20 85 00, www.skanesdansteater.se eller på dörren. Pris 60 kr

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927