Gå direkt till innehåll
Dans och humor i årets festival på Skånes Dansteater. Svenska och internationella gästspel 6, 8 och 9 nov 2019. Bild från Silvia Gribaudis verk Graces.
Dans och humor i årets festival på Skånes Dansteater. Svenska och internationella gästspel 6, 8 och 9 nov 2019. Bild från Silvia Gribaudis verk Graces.

Pressmeddelande -

Dans och humor i LOL Dance festival

Skånes Dansteaters årliga festivaler vill inspirera genom att utmana begreppet dans. 2019 års version bjuder in till det skrattretande temat dans och humor. Festivalprogrammet lockar med svenska och internationella gästspel om kroppsliga ideal, förargelseväckande beteende och Här är ditt liv i hiphopförpackning. På Skånes Dansteater 6, 8 och 9 november 2019.

PROGRAM LOL DANCE FESTIVAL

Piece for Person and Ghetto Blaster
Ett underhållande solo av och med australienska koreografen och dansaren Nicola Gunn. En drabbande reflektion över fred och konflikt, moralisk relativitet och konstens funktion. Med inspiration från en verklig händelse berättar Nicola Gunn om en man, en kvinna, en anka och människans mest outhärdliga beteende.

Föreställningen innehåller en stor mängd talad engelska.

“En moralisk och fysisk workout, snabbtänkt, riktigt roligt, djupt intelligent” / RealTime

Onsdag 6 november, kl 19 
På Skånes Dansteater

........

En kväll med Silvia
Två totalt avväpnande verk av italienska koreografen och dansaren Silvia Gribaudi: A Corpo Libero och Graces. I Silvias kroppsspråk upphöjs det operfekta till en konstform med ett direkt, empatiskt och humoristiskt tilltal. Upplev dans och rörelser som ogenerat passerar genom kroppens alla vrår.

“Gribaudi är utrustad med generösa kurvor, en pikant humor, underbar komisk timing” / heraldscotland.com

Fredag 8 november, kl 19
På Skånes Dansteater

........

LOL Night
En humorkantad helkväll. Vi värmer upp med aerobics i gränslandet mellan vardagshealing och gympapass med Sindri Runudde. Presens impro bjuder sedan på improviserad hiphop-musikal på svenska, Mic drop your life, om och med kvällens gäst koreografen Lidia Wos. DJ: PotatoPotato.

”Workout och charader och en avslappnad attityd gränsande till det fnissigt lekfulla.” / Sydsvenskan om Fiskedansen

Lördag 9 november, kl 18
På Skånes Dansteater

...................................................

Pressbiljetter

Anmäls till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Frågor om festivalprogrammet

Tanja Mangalanayagam på 0706-90 81 41, Tanja.Mangalanayagam@skanesdansteater.se

...................................................

Skånes Dansteaters årliga festivaler undersöker vem som får tillgång till scenen. Förra året tittade Dance & People på mötet mellan professionella och icke-professionella dansare på scen. Dansa för livet 2017 satte fokus på relationen mellan dans, hälsa och livskvalitet. Forever DANCE 2016 undersökte danskonstens syn på den åldrade kroppen. DansFunk 2012 och DansFunk 2.0 2015 satte ljuset på dans och funktionsvariationer. Vi har även tittat närmare på hur hiphop och street-kulturen kan utvecklas som scenkonst och undersökt vems kulturarv som bevaras inom dansen.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Presskontakt

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikatör Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927