Gå direkt till innehåll
Dare to Wreck dansas av Madeleine Månsson och Peder Nilsson
Dare to Wreck dansas av Madeleine Månsson och Peder Nilsson

Pressmeddelande -

Dare to Wreck utvald till Scenkonstbiennalen 2019

Femton föreställningar är uttagna till Scenkonstbiennalen 2019 – Sveriges största scenkonstfestival och branschträff. Bland de utvalda finns Skånes Dansteaters duett Dare to Wreck.

Urvalskommittén motiverar:

"Dare to Wreck är ett koncentrerat möte i en koreografi som det fullkomligt sprakar om. Dansarna och koreograferna, Peder Nilsson och Madeleine Månsson, gestaltar en relation med laddningar av explosiv art. 

Rullstolen är helt integrerad i koreografin, en förlängning av kroppen och en förutsättning för den effektiva kraft som får duettens uttryck att expandera. Underbart är kort, men starkt och innerligt vackert."

OM DARE TO WRECK
Dare to Wreck är ett dynamiskt och känslomässigt undersökande av en relation. Om att vara öppen för ett möte med någon annan och samtidigt ha modet att lämna.

Duetten var ursprungligen en del av Skånes Dansteaters föreställning C me (i koreografi av Caroline Bowditch och Melody Putu) för dansare med olika funktionsvariationer. Peder Nilsson och Madeleine Månsson har vidareutvecklat duetten till ett eget verk.

I november 2016 var Dare to Wreck ett av finalbidragen i koreografitävlingen IFMC i Vitryssland. Duetten framfördes på festivalen Danceable i Haag 2017 och på Holland Dance Festivals invigningsgala i januari 2018.

Koreografi: Madeleine Månsson, Peder Nilsson
Musik: Gert Østergaard Pedersen
Dansare: Madeleine Månsson, Peder Nilsson

Pressröster
”Ömsint, passionerat, /…/ explosiv aggression” /Kristianstadsbladet

”En otrolig dynamik” /Skånska Dagbladet

”halsbrytande kast mellan distans och närhet, ömhet och raseri.” /Sydsvenskan

”vackra, ibland surrealistiska bilder av kärlek och tillit.” /Danstidningen

OM SCENKONSTBIENNALEN
Scenkonstbiennalen hålls vartannat år och arrangeras av Scensverige i samarbete med en eller flera värdar. 2019 pågår biennalen 14-19 maj i Sundsvall och Härnösand med Scenkonst Västernorrland som värdteater.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927