Gå direkt till innehåll
Nypremiären av it is like a large animal deep in sleep spelas på Skånes Dansteater 17 februari – 3 mars 2018.  Turné Dansnät Sverige: Karlskrona, 15/3. Växjö, 17/3. Vara, 20/3. Gävle,  27/3. Jönköping, 7/4.
Nypremiären av it is like a large animal deep in sleep spelas på Skånes Dansteater 17 februari – 3 mars 2018. Turné Dansnät Sverige: Karlskrona, 15/3. Växjö, 17/3. Vara, 20/3. Gävle, 27/3. Jönköping, 7/4.

Pressmeddelande -

Den dansande samhällskroppen är tillbaka

Skånes Dansteaters föreställning it is like a large animal deep in sleep får nypremiär valåret 2018. Marina Mascarells hyllade verk om politik och demokrati uppmanar till handling. På scen utforskar sex dansare med femtio flyttkartonger gränsen för vår demokratiska frihet och påminner om att vi alla har ett politiskt ansvar. Efter åtta föreställningar i Malmö väntar turné med Dansnät Sverige.

I februari 2016 hade it is like a large animal deep in sleep Sverigepremiär på Skånes Dansteater. Nu är föreställningen åter aktuell. Spanska koreografen Marina Mascarell ställer stora filosofiska och politiska frågor och vill ifrågasätta hur vi påverkar vårt samhälle.

Människans villkor
Under arbetet med verket hittade Marina Mascarell Människans villkor av tysk-amerikanska filosofen Hannah Arendt. En bok som visade sig innehålla alla de frågor som intresserade henne.

– Jag hittade tankar om vår relation till samhället och hur vi hittar vår plats där. Om hur kollektivet organiserar sig och vilken typ av organisationer vi dras till, beskriver hon.

Regler och sunt förnuft
Självklart behöver vi regler för att leva tillsammans, menar Marina Mascarell. Men vilka och hur?

– Vi följer ofta reglerna för att de finns, inte för att de är relevanta. Vi riskerar att döda vårt sunda förnuft, säger hon.

– Vi behöver förändra och hitta ett nytt sätt som inte får oss att fastna. Vi behöver ge oss själva större utrymme att leva ut.

Ta ställning
Precis som att vi kan vara med och påverka resultatet i årets val i Sverige, lockar föreställningens sex dansare publiken att ta ställning. Verket uppmanar till handling och påminner åskådaren om det egna politiska ansvaret.

De sex dansarna använder flyttkartonger för att konstruera och dekonstruera. På scenen växer murar och kravaller fram, torn rasar.

it is like a large animal deep in sleep spelades på Skånes Dansteater i februari 2016. Föreställningen är en samproduktion av Korzo Producties, Dance Forum Taipei och Skånes Dansteater.

.....

Om koreografen
Den spanska flerfaldigt prisbelönta koreografen Marina Mascarell har lovordats för sina förtrollande scenbilder, sitt poetiska språk och kraftfulla uttryck. Hon arbetar ofta med frågeställningar som berör hur vi lever våra liv. 2014 koreograferade hon The Sway of Her Hips på Skånes Dansteater. Marina har även skapat verk åt bland andra GöteborgsOperans Danskompani och Korzo Theater i Haag.

.....

Pressbiljetter

Nypremiär 17 feb kl 18.00 på Skåne Dansteater.

Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Pressbilder

Föreställningsbilder från 2016 års uppsättning finns för nerladdning.

Speldagar Malmö

17 feb – 3 mars på Skånes Dansteater

Turné med Dansnät Sverige

15 mars Karlskrona, Konserthusteatern

17 mars Växjö Konserthus

20 mars Vara Konserthus

27 mars Gävle Teater

7 april Jönköping, Kulturhuset Spira

Koreografi: Marina Mascarell

Musik: Yamila Ríos

Ljusdesign: Loes Schakenbos

Dramaturgi: Luz Lassizuk

Dansare: Maria Pilar Abaurrea, Kit Brown, Anette Jellne, Laura Lohi, Matthew Walsh Bade, Riccardo Zandoná

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll