Gå direkt till innehåll
DEN HYPNOTISKA TAPETEN

Pressmeddelande -

DEN HYPNOTISKA TAPETEN

Den 24 mars har dansteaterföreställningen Den hypnotiska tapeten premiär på Malmö Stadsteater. Föreställningen är ett samarbete mellan Skånes Dansteater och Malmö Stadsteater där 6 dansare och 5 skådespelare medverkar.

Någon som har stor erfarenhet av att blanda konstformer är koreografen och regissören Jo Strømgren. Efter sin start som dansare och koreograf har Jo jobbat med teater, opera, dockteater, film, böcker och allt där emellan. Han har arbetat över hela världen och har över 75 produktioner i bagaget. Manuset och koreografin till Den hypnotiska tapeten skevs under arbetets gång vilket har gjort att det varit lika spännande för skådespelarna och dansarna att följa handlingen som det kommer att vara för publiken. Historien är lite av en labyrint där en modern konspirationsteori avslöjas.

Hur har de radikala tapeterna på 70-talet påverkat oss? Var de verkligen ett resultat av fri vilja eller god smak? Allt pekar på att människor under 1970-talet utsattes för ett hallucinatoriskt experiment med förgreningar på högsta nivå.

Den svenska kärnfamiljen föll samman som samhällsbärande institution på 1970-talet. I samma veva smög sig den modernistiska tapeten in i de svenska hemmen. Då vi rev ner våra fina, harmoniska tapeter och klistrade upp en kalejdoskopisk mardröm, rev vi samtidigt ner de strukturer som samhället var byggt på. Istället fick vi damfotboll, spaghetti, Björn Skifs, narkotikamissbruk, långhåriga män på motorcykel och bilfärjor till Tyskland. Vem låg bakom dessa tapeter egentligen?

PRESSTRÄFF
Välkommen till pressträff den 15 mars kl. 14. Du får se ett smakprov ur föreställningen med chans att själva ta bilder. Jo Strømgren kommer att närvara och svara på frågor. Anmäl att du kommer till liselotte.lindahl@skanesdansteater.se.

Den hypnotiska tapeten spelas på Hipp, Malmö Stadsteater med premiär lördagen den 24 mar kl 18
Övriga speldatum: Tis 27 mar kl 19, ons 28 mar kl 19, tor 29 mar kl 19, tor 12 apr kl 19, fre 13 apr kl 19, lör 14 apr kl 18, sön 15 apr kl 16, tis 24 apr kl 19, tor 26 apr kl 19, ons 2 maj kl 19, tor 3 maj kl 19, fre 4 maj kl 19, lör 5 maj kl 18

Regi, scenografi och koreografi Jo Strømgren
Kostym Bregje van Balen. Ljus Stephen Rolfe. Mask Agneta von Gegerfelt
I rollerna Patrick Bragdell, Nils Peder Holm, Josefin Iziamo, Anette Jellne, Susanne Karlsson, Hazuki Kojima, Erik Olsson, Lars-Göran Ragnarsson, Jonas Svensson, Jing-Yi Wang, Lidia Wos

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927