Gå direkt till innehåll
Domino har världspremiär lördag 1 juni 2024 i Daniaparken i Malmö. Sen blir det turné i Skåne och Stockholm.
Domino har världspremiär lördag 1 juni 2024 i Daniaparken i Malmö. Sen blir det turné i Skåne och Stockholm.

Pressmeddelande -

Domino bjuder på dansfest under sommarhimlen

Denna sommar rullar Skånes Dansteater ut på vägarna med en utomhussatsning av större modell. Nya föreställningen Domino vill sprida dans och glädje. Premiären går av stapeln i Daniaparken i Västra hamnen i Malmö 1 juni. Efter det väntar Svaneholms slott, Sofiero Slott, Malmö Sommarscen på Malmö Museum, Sommarlund och Sergels torg i Stockholm.

Domino
är en explosion av glädje och energi med magnifika kostymer och live-DJ. Koreografin skapas av italienska Erika Silgoner som är tillbaka i Malmö med ett nytt team.

Nya samarbeten
Det konstnärliga teamet jobbar tillsammans som grupp för första gången, men har alla nyligen arbetat med Skånes Dansteater. Erika Silgoner skapade 2022 den lekfulla utomhusföreställningen Wild Fellas. Tuomas Norvio, ljuddesigner och föreställningens live-DJ, skapade den elektroniska musiken till Tero Saarinens Transit och Johanna Nuutinens Zero-Zero.

Scenografen Theun Mosk skapade både ljus och scenografi till Anouk van Dijks Out of the Blue. Medan kostymdesigner Bregje van Balen arbetade med Jo Strømgren och hans The Dropouts.

Om Domino
I Domino kommer publiken nära fantastiska varelser och får uppleva hur scenografin växer fram och skapar en färgsprakande värld full av intryck. En unik dansföreställning som suddar ut gränsen mellan fantasi och verklighet.

Domino lyfter fred, glädje och drömmen om att riva murar av misstro. Den vill föreställa sig en mer inkluderande värld, där samexistens ses som en rikedom.

Kreativt team
Koreografi: Erika Silgoner
Musik: Tuomas Norvio
Scenografi: Theun Mosk
Kostymdesign: Bregje van Balen
Dansare: Jeanne Delsus, Samuel Denton, Fabrizio Di Franco, Jure Gostinčar, Michael Marquez, Valentina Messieri, Kat Nakui, Hanna Nussbaumer, Simone Frederick Scacchetti, Tiemen Stemerding, Jing Yi Wang
Dansarpraktikant: Yousin Song

Om Erika Silgoner
Erika Silgoner är en italiensk koreograf med rötterna i den klassiska baletten. Längre fram i karriären började hon utforska hiphop-kultur och samtida dans och är numera en eftertraktad koreograf världen över. 2015 grundade hon det egna kompaniet Esklan Art’s Factory som har tagit hennes verk till Italien, Frankrike, Bulgarien, Tyskland, Nederländerna, Ryssland, Panama, Polen, Spanien och Brasilien.

2022 skapade Erika ett dansverk till Olympiska Spelen i Beijing 2022 och ett nytt verk tillsammans med Scapino Ballet i Rotterdam. 2017 belönades Erika som bästa koreograf på International Solo Tanz Festival i Stuttgart. 2021 vann hon XL-priset och Skånes Dansteaters produktionspris vid Rotterdam International Duet Choreography Competition vilket innebar att hon skapade 2022 Wild Fellas för sex av våra dansare. Wild Fellas turnerade i Skåne sommaren 2022.

Intervjuer
Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se


Speldatum
Längd: ca 50 min
Fri entré.

Lördag 1 juni 18.00 Daniaparken, Malmö
VÄRLDSPREMIÄR Arr. Skånes Dansteater

Torsdag 6 juni 14.30 Svaneholms slott
Arr Skurup kommun

Söndag 9 juni 14.30 Sofiero, Helsingborg
Arr. Sofiero Slott och Riksteatern Helsingborg

Tisdag 25 juni 19.00 Stadsparken, Lund
Arr. Sommarlund

Torsdag 4 juli 17.00 Sergels torg, Stockholm
Arr. Parkteatern

Fredag 5 juli 17.00 Sergels torg, Stockholm
Arr. Parkteatern

Tisdag 9 juli 19.00 Mölleplatsen, Malmö
Arr. Malmö Sommarscen

Onsdag 10 juli 19.00 Mölleplatsen, Malmö
Arr. Malmö Sommarscen

Torsdag 11 juli 19.00 Mölleplatsen, Malmö
Arr. Malmö Sommarscen


Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927