Gå direkt till innehåll
Edda Magnason sångsolist i Skånes Dansteaters föreställning "the feeling of going"

Pressmeddelande -

Edda Magnason sångsolist i Skånes Dansteaters föreställning "the feeling of going"

Edda Magnason är det skånska stjärnskottet som blivit känd i Sverige som Monica Zetterlund i filmen Monica Z. Bakom sig har Edda flera album i bagaget och det är som sångerska Edda ger sig in i Skånes Dansteaters föreställning the feeling of going på Malmö Opera i höst. I föreställningen får hon även nyttja sina isländska rötter. Text och musik är av den isländska popartisten Jónsi, sångare i Sigur Rós och Edda kommer att framföra sångtexterna både på engelska och isländska.

- Det ska bli underbart att jobba kreativt igen. Jag längtar tillbaka på scenen och det ska bli fantastiskt att få framföra Jónsis musik tillsammans med orkestern och kören, säger Edda Magnason.

På scen står förutom Edda, Skånes Dansteaters 16 dansare och orkester, kör och solister från Malmö Opera. Premiären är den 26 oktober och koreografen Ben Wright utlovar en magisk afton:­­

- Jónsis album GO var det som fick projektet att ta fart, att kunna tolka låtarna fritt och med scenisk fantasi. Som inramning av verket har vi utgått från bilden av skogen som så ofta förekommer som symbol för det undermedvetna i folklore och mytologi; en labyrint, ett förvandlingsrum. Skogen kan vara både farlig och mystisk och the feeling of going är lika delar dröm och saga. ’Det var en gång en stuga i utkanten av en skog ...’ Förhoppningsvis kommer föreställningen att ge publiken en ständig känsla av att bli överraskad.

SPELDATUM
the feeling of going har premiär den 26 oktober på Malmö Opera.
Spelas därefter 1, 3, 6 (skolföreställning), 7, 10, 13, 15, 17, 21, 23 samt 24 november.

PRESSTRÄFF
Välkommen till pressträff tisdagen den 22 oktober kl. 14.30 på Malmö Opera. Vi inleder med att visa ca 10 min från föreställningen därefter berättar koreografen Ben Wright mer om föreställningen.

RECENSERA
Önskar du recensionsbiljetter till premiären den 26 oktober kl. 18.00 på Malmö Opera? För biljetter maila liselotte.lindahl@skanesdansteater.se.

FOTO
Föreställningsfoton kommer att ligga på vår hemsida fr.o.m. den 21 oktober.

Vill du följa processen?
I höst ges två tillfällen att följa den konstnärliga processen med the feeling of going. Den 26 september kl. 19 kommer koreografen Ben Wright tillsammans med några från det konstnärliga teamet att hålla ett samtal om uppkomsten av the feeling of going och den 2 oktober kl. 19 bjuder vi in till en öppen repetition med Ben Wright och dansarna. Båda tillfällena sker på Skånes Dansteater och är kostnadsfria.


Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll