Gå direkt till innehåll
En vanlig dag på jobbet?

Pressmeddelande -

En vanlig dag på jobbet?

Hur tas en dansföreställning fram? Hur beskriver en koreograf vad han eller hon vill att dansarna ska göra? Hur ser en vanlig arbetsdag ut på en dansteater? Detta och mycket mer får du en inblick i om du besöker Skånes Dansteater den 12 oktober. Koreografen Christopher Arouni bjuder in till en öppen repetition där han tillsammans med dansarna visar hur de jobbar för att skapa verket On invisible paus som ingår i föreställningen HAZE. Christopher är ursprungligen dansare som bland annat dansat i Norges Nationalkompani Carte Blanche och norska Ingun Bjørnsgaard Project. Hans koreografiska bana började 2005 och har resulterat i ett flertal verk både för andra kompanier och det egna - AROUNIDANCE.
Den 12 okt kl. 19 på Skånes Dansteater. Fri entré. Fiket i foajén är öppet från kl. 18.

Kommer musiken eller dansen först? Hur funkar det när både dans och musik skapas till en föreställning? Två som har jobbat länge ihop är koreografen Helena Franzén och kompositören Jukka Rintamäki.  Helena Franzén har varit verksam koreograf och dansare i över 20 år och skapat närmare 70 verk, senast aktuell med ett nytt verk för Göteborgs Operan, Fading. Jukka Rintamäki är kompositör och musiker som arbetar med musik till film, dans och tvspel. Han är även medlem i bandet Silverbullit. Hör Helena och Jukka berätta om sitt arbete med nya verk Devious Paths och tidigare processer tillsammans när musik och dans blir ett. Kvällen inleds med en öppen repetition tillsammans med Helena och dansarna.
Den 26 okt kl. 19 på Skånes Dansteater. Fri entré. Fiket i foajén är öppet från kl. 18.
Föranmäl dig till peder.nilsson@skanesdansteater.se

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927