Gå direkt till innehåll
FIKA TITTA DANSA hösten 2014

Pressmeddelande -

FIKA TITTA DANSA hösten 2014

Skånes Dansteater fortsätter i höst med tre nya FIKA TITTA DANSA-söndagar. Familjekonceptet som består av en föreställning, en aktivitet och fika har sedan starten för ett och halvt år sedan väckt stort intresse. I höst bjuder vi in TPO från Italien, Minna Krook från Sverige och Åben Dans från Danmark.

Den målade trädgården med TPO (Italien)
Från 4 år
Den målade trädgården är skapad av konstnären Rebwar Saeed, där färgerna i den kurdiska naturen smälter samman med de geometriska mönstren i den islamska trädgården. I detta orientaliska landskap bjuds publiken in på scen och får följa med på en tänkt väg in genom grindarna. Det blir en interaktiv resa där barnen får utforska färger, former och rörelser i Rebwars fantasifulla trädgårdar. Vi avslutar med fika i foajén. 
7 september kl. 10-12 & 14-16

Faunan och jag av Minna Krook (Sverige)
Från 6 år
Tycker du om djur? Är du rädd för djur? Och vad känner en hamster och hur är det att vara en papegoja? Vad tänker djuren om oss? Vi lever på samma planet men ändå i olika världar. Koreografen Minna Krook undersöker vår relation till djur. Vad gör vi med, av och för djuren. En föreställning som äter upp dig… Efter föreställningen får alla som vill prova på att dansa djuriskt. Vi avslutar med fika.
26 oktober kl. 10-12 & 14-16

Igen av Åben Dans (Danmark)
Från 6 månader
En dansföreställning för små barn och deras föräldrar om livets glädjestunder. Om glädjen i att upptäcka sin kropp och behärska rörelsen. Glädjen i att låta musiken ta över. Glädjen i ett skifte i ljuset. Glädjen av att vara tillsammans. Igen grundar sig på just denna känsla av uppenbarelse och upprymdhet. Med dans, installation, ljud och ljus skapar Åben Dans ett universum sammansatt särskilt för små barn och deras vuxna. Vi avslutar med fika i foajén. 
30 november kl. 10-12 & 14-16

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927