Gå direkt till innehåll
Fina recensioner för Skånes Dansteaters föreställning UNEARTH

Pressmeddelande -

Fina recensioner för Skånes Dansteaters föreställning UNEARTH

Skånes Dansteaters föreställning UNEARTH spelas just nu på Malmö Opera och föreställningen har gått hem hos både publik och press.

Presscitat:
"... en svindlande visuell upplevelse." Svenska Dagbladet

"Uttrycken är överlag starka och övertygande i höstens satsning från Skånes Dansteater. Här finns vitalitet, urkraft och nordiskt vemod i en imponerande konstnärlig och brett samverkande inramning. En upplevelse för alla sinnen." Skånska Dagbladet  

"Leinonen och kollektivet runt henne har skapat ett scenkonstverk av sällsynt och vackert oroande bärkraft." HD

"Magiskt, mystiskt och storslaget" Sveriges Radio P4

"Elegant och effektfullt" Sydsvenskan

"Ett spännande och anmärkningsvärt allkonstverk" Terpsichore

"Visuellt är det synnerligen flott..." nummer.se

"Dansas gör det. Och det dansas bra. Graciöst, dynamiskt och med yviga gester som nästan når den främsta publikraden. Man sugs som in i rörelserna." KvP

UNEARTH
En av Sveriges starkaste dansklassiker möter en urpremiär på Malmö Operas scen i höst. Tillsammans gläntar Skånes Dansteaters ensemble och Malmö Operaorkester på portarna till nya okända världar i föreställningen UNEARTH. Med tjugo års mellanrum förenas koreograferna Per Jonsson och Susanna Leinonen i sitt utforskande av det utomjordsliga. Skånes Dansteater befolkar tillsammans med dessa två koreografiska sinnen det okända i all sin storslagenhet.

SPELAS PÅ MALMÖ OPERA
Kvarvarande speldatum: 31/10 kl 19.00, 3/11 kl 18.00, 4/11 kl 16.00, 8/11 kl 19.00, 10/11 kl 18.00, 11/11 kl 16.00

 

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927