Gå direkt till innehåll
Fine Lines spelas våren 2022 under Sin Límites, Internationell festival för inkluderande scenkonst i Montevideo, Uruguay och under Oriente Occidentes evenemang Presenti Accessibili i Milano, Italien.
Fine Lines spelas våren 2022 under Sin Límites, Internationell festival för inkluderande scenkonst i Montevideo, Uruguay och under Oriente Occidentes evenemang Presenti Accessibili i Milano, Italien.

Pressmeddelande -

Fine Lines turnerar till Uruguay och Italien

Skånes Dansteaters Fine Lines ger åter sig ut i världen. Duetten, koreograferad av Roser López Espinosa för dansarna Madeleine Månsson and Anna Borràs Picó, repeteras just nu upp för att spelas i Uruguay och Italien. 

21 och 22 april spelar Fine Lines under Sin Límites, Internationell festival för inkluderande scenkonst i Montevideo, Uruguay. 28 april är det dags för Oriente Occidentes evenemang Presenti Accessibili i Milano, Italien.

Om Fine Lines
Duetten Fine Lines är en dansad dialog mellan två enastående kvinnor. Ett möte som belyser de tunna linjerna mellan oss, påminner oss om våra skillnader, våra gränser och fyller i konturerna för våra avsikter. Men vad för oss närmare? Vad vill vi hylla hos varandra? På scen, två kvinnor. Så sårbara, så kraftfulla.

Duetten hade urpremiär på Holland Dance Festival i Den Haag 2020. 2021 spelades den under Kalamata Dance Festival i Grekland och Oriente Occidente Festival i Italien. I Malmö visades duetten digitalt under DansFunk 3.0 2021 på grund av en skada.

Fine Lines
har tidigare spelades tillsammans med tre andra duetter i föreställningen Mixed Doubles, en samproduktion av Skånes Dansteater, Holland Dance Festival, Onassis Cultural Centre och Oriente Occidente. Fine Lines var en del av arbetet inom projektet Europe Beyond Access.

.....

Kreativt team
Koreografi: Roser López Espinosa
Dansare: Anna Bòrras Picó, Madeleine Månsson
Musik: Mark Drillich
Ljusdesign: Mattias Jonsson
Kostymdesign: Åsa Gjerstad
.....

Om Roser López Espinosa
Roser López Espinosas verk grundar sig i en stark fysikalitet, med en passion för precision, lyhördhet, akrobatiska inslag och detaljer. Ett livligt och lekfullt fysiskt universum av förfinad poetik och ofta med en smula humor.

Fine Lines är det tredje verket av Roser López Espinosa för Skånes Dansteater. Hon har tidigare skapat trion The Entertainers, premiär 2018 i triple-bill Sweden Connection i Seoul, och solon Featherweight för Sarah Bellugi-Klima, premiär 2019 i triple-bill TRIP på Skånes Dansteater, där boxning och The Firebird hyllade till den feminina kroppen.

Om EUROPE BEYOND ACCESS
Sedan 2018 ingår Skånes Dansteater i det europeiska samarbetsprojektet Europe Beyond Access – ett projekt som ska stärka den inkluderande scenkonsten och erbjuda publiken i Europa fler möjligheter att ta del av unika föreställningar med europeiska scenkonstnärer med och utan funktionsvariationer.

Fine Lines
är en del av Europe Beyond Access i vilket vi tillsammans med Holland Dance Festival, Onassis Cultural Centre och Oriente Occidente skapade fyra nya duetter koreograferade av Roser López Espinosa, Diego Tortelli, Stefan Ernst och Venetsiana Kalampaliki och Oriente Occidente presenterat i föreställningen Mixed Doubles.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927