Gå direkt till innehåll
Mira Helenius Martinsson tillträdde som VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater 2019.
Mira Helenius Martinsson tillträdde som VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater 2019.

Pressmeddelande -

Förlängt förordnande för Mira Helenius Martinsson

Skånes Dansteaters VD och konstnärlig ledare Mira Helenius Martinsson får förlängt förtroende. En enhällig styrelse förlänger Miras förordnande till och med juli 2027.

Mira Helenius Martinsson tillträdde som VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater 2019 och det inledande fyraåriga förordnandet löper ut i juni 2023. Anställningen förlängs nu med ytterligare fyra år till juli 2027.

– Styrelsen och jag är så glada över att Mira vill fortsätta utveckla Skånes Dansteater. Trots pandemi och restriktioner som har slagit hårt mot vår verksamhet har Mira på ett magiskt sätt lyckats driva och utveckla Skånes Dansteater. Vi ser fram emot de kommande åren med hennes ambitiösa och modiga ledarskap, säger Linda Dahlberg Wirje, ordförande i Skånes Dansteaters styrelse.

– Jag är glad och hedrad för det fortsatta förtroendet. Det har varit en ära att arbeta med en modig styrelse och nyfikna medarbetare. Jag är ödmjuk inför uppdraget och dess bredd samtidigt som jag ser en otrolig potential i drömmen om en mötesplats för den samtida dansen, säger Mira Helenius Martinsson, VD och konstnärlig ledare Skånes Dansteater, och fortsätter:

– Visionen om ett öppet hus för denna älskade konstform ger mig energi och kraft. Jag vill också fortsätta utforska nya koncept och överraskande spelplatser samt förstås erbjuda möjligheter till konstnärlig förnyelse både på vår egen scen och på Malmö Opera. Vi är en viktig del av dansens ekosystem lokalt, nationellt och internationellt. Jag ser framemot magiska och minnesvärda ögonblick tillsammans med Skånes Dansteater!

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927