Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fortsatt speluppehåll på Skånes Dansteater

Coronaviruset covid-19 och åtgärder för att förhindra dess spridning fortsätter att påverka arbetet på Skånes Dansteater. Speluppehållet sträcker sig nu över större delen av april månad. Black Box Dance Company och Balettakademien ställer dessutom in sina gästspel i maj.

Hela spelperioden för Second Landscape i koreografi av Marina Mascarell har nu ställts in. Vilket även innebär att turnén till Mercat de les Flors i Barcelona och Helsingborgs stadsteater inte kommer att kunna genomföras.

Det internationella kreativa team som arbetade inför den nu inställda premiären av Second Landscape fick, som tidigare meddelats, åka hem. Det är i nuläget inte klart när de kan återvända till Skånes Dansteater för att färdigställa verket.

Efter rekommendation från Region Skåne Holding AB, i syfte att inte öka smittspridningsrisken, ställer Skånes Dansteater in skol- och turnéföreställningarna av Danssamverkan Sydsveriges samproduktion Djurens karneval också i Jönköping under vecka 14.

- Vi arbetar just nu tillsammans inom Danssamverkan Sydsverige och hoppas hitta en lösning för en ny turné under 2021, säger Mira Helenius Martinsson VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater.

- Vi avvaktar däremot utvecklingen rörande våra planerade skolföreställningar i Malmö vecka 17, de offentliga föreställningar 25 april-10 maj och de två turnéföreställningarna i Köpenhamn 22-23 maj, fortsätter Mira Helenius Martinsson.

Två av vårens gästspel på Skånes Dansteater i maj har ställts in. Black Box Dance Company genomför inte sin turné med föreställningen A space in the dark i koreografi av Ben Wright.

Balettakademien kommer inte ha möjlighet att presentera The Turnout, slutföreställningen för Yrkesdansarutbildningen diplomeringsåret 2020.

Ämnen


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll