Gå direkt till innehåll
Internationella hiphop-, street och moderna dansare gästar Skånes Dansteater under Freedom of Dance

Pressmeddelande -

Internationella hiphop-, street och moderna dansare gästar Skånes Dansteater under Freedom of Dance

Skånes Dansteater kommer under en veckas tid att fyllas av internationella hiphop-, street och moderna dansare som kommer att ge föreställningar, stå som värdar för Öppen scen och tillsammans med ledande skånska aktörer ge workshops och lyfta frågor om hiphopens utveckling i ett seminarium. Festivalen Freedom of Dance ger alla en möjlighet att se dans, prata dans och själva dansa.

Två helt öppna, gratis, workshops kommer att hållas den 20 september utomhus. Kl. 13 ges en hiphop-workshop och hela eftermiddagen kan man prova på att måla grafitti. Dessutom ges under festivalveckan en mängd olika workshops som leds av medlemmar ur Zamounda Crew, David Colas från Compagnie Phorm, Jonzi D och lokala aktörerna Romain Rios och Timothy Kakeeto från MAM Dance Company, Yessica Andersson från The Cupcake Family, Mikaela Olsson från New York Dance och Rickard ’Rikrok’ Gilengren.

På kvällen den 20 september bjuder vi in till Öppen scen med både föranmälda nummer och open jam. Öppen Scen hostas av Jonzi D, en förgrundsgestalt inom brittisk hiphop och Ambra Succi, som genom Bounce synliggjorde hiphop och street i Sverige. DJ Eka från Femtastic spelar.

Under hela veckan visar vi en specialkomponerad festivalföreställning som visar hur det kan se ut när man tar den urbana kulturen in i ett föreställningsformat. Australiensiska Antony Hamilton mixar modern dans med graffiti, musik, bild- och videokonst. Franska hiphop-duon Compagnie Phorm har genom år av tävlingar och uppvisningar utvecklat ett vältajmat och sammanflätat dansnummer. Franska kvinnliga hiphop-gruppen Zamounda Crew visar här sitt första rena sceniska verk inspirerat av 80-talets våg av vouging och hiphop. Festivalföreställningen visas vid fyra tillfällen mellan den 17-21 september.

För alla som är involverade i dans eller ungdomsverksamhet har vi en seminariedag där man får reda på mer om hiphopens resa från New York på 80-talet till Skåne 2014. Hur påverkar populärkulturen hiphopen och vad säger de olika uttrycken om dagens klimat? Jonzi D och Niki Tsappos, den första kvinnliga världsmästaren i hiphop talar och förmiddagen avslutas med en panel av lokala aktörer som diskuterar förutsättningarna i Skåne.

ALLT detta händer den 17-21 september på Skånes Dansteater.
Se mer på http://www.skanesdansteater.se/forestallningar/festival-freedom-of-dance/


Ämnen

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927