Gå direkt till innehåll
Känd kläddesigner i nytt spännande projekt

Pressmeddelande -

Känd kläddesigner i nytt spännande projekt

Det har varit hektiska år för designern Astid Olsson. 2004 grundade hon klädmärket V Ave Shoe Repair tillsammans med Lee Cotter. Deras design har utnämnts till Årets nykomling av tidningen Café (2006), Årets designer av Skandinaviens största modebranschtidning Habit (2007) och av svenska Elle (2009). När svenskt mode 2000-2015 nu presenteras på Sven-Harrys konstmuseum finns flera verk av V Ave Shoe Repair presenterade.

Med nerläggningen av V Ave Shoe Repair startar nu ett nytt kapitel i Astrids liv. Hon öppnar egen ateljé och ett av de stora jobben framöver är skapandet av kostymerna till Kenneth Kvarnströms nya dansföreställning DOUBLEtake som i höst kommer att spelas både på Malmö Opera och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

– Det jag kommit fram till de senaste månaderna är att formen och kärleken till plaggen och hela den skapande kraften sitter i mina händer och i mitt hjärta. Varumärket var bara ett samlingsnamn eller en paketering. Jag kommer att fortsätta att skapa under eget namn i olika sammanhang till hösten och på sikt även ingå i nya intressanta konstellationer, berättar Astrid.

Kenneth Kvarnström fann att han vid flera tidigare produktioner förr eller senare hamnat i V Ave Shoe Repairs affär.

– Jag tog kontakt med Astrid och berättade att vi hade ett projekt, DOUBLEtake, som förhoppningsvis kunde vara intressant att göra tillsammans… och hon svarade ja. Snart insåg vi att vi hade samma tankar, värderingar och idéer om mångt och mycket. Så det var bara att sätta igång, berättar Kenneth.

I Astrids kostymer förenas minimalism, dekonstruktion och asymmetri likaväl som barockens extravagans och skulptur.

Höstens stora dansföreställning DOUBLEtake bjuder på ren dansglädje, en musikalisk resa och en scenupplevelse i stort format. I en tid då allt och alla i vår värld ska definieras, kategoriseras och analyseras, öppnar dansen en välbehövlig dörr till det vi inte måste beskriva, till en värld där vi bara kan känna. Dynamiska flöden av rörelser, dramatiskt ljusspel, musikaliska kontraster och skulpturala kostymer skapar i DOUBLEtake en spelplats för fantasin.  

I DOUBLEtake delar Stockholm och Malmö scen, Kenneths sex dansare i K. Kvarnström & Co från Stockholm och hela Skånes Dansteaters ensemble. Till musik av Bach, Mozart, Beethoven och Ravel bjuds man på en musikalisk resa med Jonas Nordberg på luta och Malmö Operaorkester/Kungliga Filharmonikerna (Stockholm).

DOUBLEtake spelas den  4-31 oktober på Malmö Opera samt 8–10 november på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm (i samarbete med Kungliga Filharmonikerna).

DOUBLEtake är en samproduktion mellan Skånes Dansteater och Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Malmö Opera.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927