Gå direkt till innehåll
Viktoriia Khoroshylova presenterar nya verket Our bodies are seeds 23 sep under Malmö Gallerihelg 2022 på Mitt Möllan.
Viktoriia Khoroshylova presenterar nya verket Our bodies are seeds 23 sep under Malmö Gallerihelg 2022 på Mitt Möllan.

Pressmeddelande -

Kroppar blir frön när ukrainsk dansare skapar för Malmö Gallerihelg. Pressvisning 22/9.

Viktoriia Khoroshylova är dansare och koreograf och en av två ukrainska danskonstnärer som under 2022 har residens hos Skånes Dansteater. När Skånes Dansteater och Mitt Möllan fortsätter sitt tidigare samarbete i samband med Malmö Gallerihelg blir det med uruppförandet av Viktoriias nya verk Our bodies are seeds, tillägnad minnet av de civila offren i Mariupol.

Pressvisning: Torsdag 22 sep kl 13.00 på Mitt Möllan, Claesgatan 8, Malmö.
Anmäl dig till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Om Our bodies are seeds
När det regnar i öknen växer gräset snabbt eftersom det finns små osynliga frön djupt nere i marken. Alla väntar de på att tiden ska vara inne för att få komma till liv. Under sandstormar förs de till tropiska skogar på andra sidan havet. De växer där också. Så ser reglerna ut för livets kontinuitet.

Föreställningen "Our bodies are seeds" (Våra kroppar är frön) är tillägnad minnet av de civila i Mariupol som begravdes i en gemensam grav skapad av de ryska soldaterna. Detta är Viktoriias hyllning och farväl till sitt älskade folk på deras sista resa. Med kärlek och tacksamhet för deras liv som blev fröet till landets framtid.

Kreativt team
Koreograf, dansare: Viktoriia Khoroshylova

Speltillfällen och info
Föreställningslängd: 30 min

Fredag 23 sep på Mitt Möllan
Kl 18.30
Kl 19.15
Kl 20.00
Kl 20.45

Om Viktoriia Khoroshylova
Viktoriia Khoroshylova är dansare och koreograf och en av två ukrainska danskonstnärer som under 2022 har residens hos Skånes Dansteater. Residenset är ett samarbete mellan Skånes Dansteater, Region Skåne, SWAN och internationella organisationen Artists at Risk.

Viktoriia arbetar bland annat med frågeställningar om det moderna ukrainska samhället kopplat till ekologisk belastning, överkonsumtion och förstörelse av arkitektoniskt arv. För närvarande arbetar hon med teman kopplade till kriget mellan Ryssland och Ukraina så som frihet, ansvar och förverkligandet av en människas kreativa potential.

Hon är särskilt intresserad av tvärdisciplinära projekt som kombinerar poesi och fysisk teater, måleri och rörelse, koreografi och improvisation i olika rum (platsspecifika föreställningar).

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927