Gå direkt till innehåll
​Malmöpremiär för SVART.BLÅ 9 mars

Pressmeddelande -

​Malmöpremiär för SVART.BLÅ 9 mars

Våren 2014 turnerade SVART.BLÅ i koreografi av Örjan Andersson i Sverige men spelades aldrig på hemmaplan. På måndag den 9 mars får föreställningen Malmöpremiär och kommer att visas både på dagtid som Lunchdans och på kvällen som en del av ett afterwork koncept. Responsen i pressen var överlag fin efter premiären för ett år sedan:

Det nya stycket Svart.Blå, för Skånes dansteater, är en underbar förening av formsäker precision och fritt flöde, som tar hela kroppen i besittning."
GöteborgsPosten

"…en föreställning som på en och samma gång är inbjudande, närgången och fantastiskt vacker."
Norra Skåne

"…ett ovanligt skarpt sammanhållet dansverk."
Hallands Nyheter

"Svart.Blå är ett vackert, intimt verk där rummets och tidens skörhet plockas upp av de kroppar som rör sig i grottans dunkel."
Kristianstadsbladet

Örjan Anderssons kännetecken; musikalitet, rytmik och lekfullhet kan här upplevas på nära håll när de tre dansarna tar oss med på en resa som sträcker sig från Atlanten för tusentals år sedan till en stund från igår natt eller i morgon. Inspirationen kommer från en dikt av Marguerite Duras om de negativa handavtryck som hittats i grottor i södra Frankrike som tros vara över 30 000 år gamla. Ljudlandskapet som komponerats hand i hand med koreografin är signerad Hans Appelqvist.

Som Lunchdans kan du avnjuta föreställning, soppa, bröd, kaffe och kaka den 9-11, 18-20, 25-27 mars timmen mellan 12-13.

Vi introducerar även denna gång en afterwork med dansföreställning, soppa, bröd, kaffe, kaka och dansquiz med Fredric Öslöf den 12-13 & 21-22 mars kl 18.00. Foajé och bar öppnar kl. 17.

Föreställningen spelas på Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13 A i Malmö.

Välkommen att se Malmöpremiären av SVART.BLÅ den 9 mars kl. 12.00.
Önskar du en eller två biljetter maila
liselotte.lindahl@skanesdansteater.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927