Gå direkt till innehåll
the feeling of going spelas på Malmö Opera 28 okt-22 nov 2017
the feeling of going spelas på Malmö Opera 28 okt-22 nov 2017

Pressmeddelande -

Ny färd genom drömmarnas skog

Skånes Dansteaters succéföreställning the feeling of going intar åter Malmö Operas scen. 28 oktober är det nypremiär med Skånes Dansteaters 16 dansare, Moto Boy, Malmö Operakör och Operaorkester.

The feeling of going spelades för fulla hus vid uruppsättningen 2013 och Scenkonstbiennalen i Malmö 2015. Föreställningen av hyllats av såväl recensenter som publik. Många har tagit föreställningen till sina hjärtan och intresset är stort även denna gång.

GO av Jónsi
The feeling of going bjuder in till ett land mellan sömn och uppvaknande. Där vad som helst kan hända. 

Föreställningen är skapad av koreografen Ben Wright till tonerna av albumet GO av artisten Jónsi, sångare i isländska Sigur Rós.

- Från allra första början såg jag framför mig att Jónsis musik skulle sjungas i en skog, som en del av en saga. Det finns ett varsamt stråk av berättande i alla låtarna. The feeling of going är mitt försök att väva samman dem, säger Ben Wright.

När Ben Wright skapade scenbilderna till uruppsättningen 2013 utgick han från känslan av förgänglighet och tvivel i Jónsis musik – och uppmaningen att leva helhjärtat och lära oss att släppa taget.

Moto Boy ny sångsolist
Nypremiären 28 oktober blir urpremiär för flera i ensemblen. Hälften av dansarna dansade inte the feeling of going förra uppsättningen och Moto Boys (Oskar Humlebo) unika röst och utstrålning blir denna gången en del av föreställningen.

Mathilde Hebrand sjunger rollen vid föreställningarna den 19 och 21 november. Mathilde var understudy till Edda Magnason i uppsättningarna 2013 och 2015.

.....

Pressmöte: Onsdag 18 okt kl 15.15

I Malmö Operas foajé.

OBS! Inget utdrag ur föreställningen visas.

Koreograf Ben Wright och Oskar Humlebo, Moto Boy, berättar och svarar på frågor.

Anmäl dig till jessica.widegren@skanesdansteater.se


Recensionsbiljetter: Premiär 28 okt kl 18.00

På Malmö Opera.

Anmäls till jessica.widegren@skanesdansteater.se


Pressbilder

Föreställningsbilder från 2017 års uppsättning kommer att finnas för nerladdning i början av v 43.


Speldagar

28 okt – 22 nov på Malmö Opera


Koreografi, regi: Ben Wright

Dirigent, orkestrering: Jonas Nydesjö

Musik, text: Jónsi

Scenografi: Will Holt

Ljusdesign: Zerlina Hughes

Kostymdesign: Theo Clinkard

Videodesign: Finn Ross

Ljuddesign: Alan Stones

Dansare: Maria Pilar Abaurrea, Sarah Bellugi Klima, Anna Bòrras, Matthew Branham, Patrick Bragdell Eriksson, Brittanie Brown, Kit Brown, Samuel Denton, Peter Jansson, Laura Lohi, Belinda Nusser, Yiorgos Pelagias, Erika Poletto, Kristian Refslund, Jing Yi Wang, Riccardo Zandoná

Sångsolister: Oskar Humlebo/Mathilde Hebrand, Elisabeth Freiding/Naja Monrad Hansen, Phil Gerrard/Eric Roos

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927