Gå direkt till innehåll
På måndag den 8 december släpps biljetterna till vårens FIKA TITTA DANSA på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

På måndag den 8 december släpps biljetterna till vårens FIKA TITTA DANSA på Skånes Dansteater

För vår yngsta publik och deras vuxna fortsätter Skånes Dansteater med de populära Fika Titta Dansa-söndagarna. På dessa föreställningar får du titta, känna och prova på. Vi avslutar alltid med att fika tillsammans.

Under vårens Fika Titta Dansa möter ni Livekonstkollektivet MELO som med sin interaktiva föreställning SPÅRA riktar sig till barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar från 5 år. Barn kan också möta balett genom ungdomarna i Det Kongelige Teaters Balletskoles Kompani B som till sin föreställning  Breakfast med Bournonville och tillhörande balettworkshop bjuder in barn från 6 år. För de mindre barnen ges föreställningen  Borta! av och med Minna Krook som flera gånger tidigare gästat Skånes Dansteater.

FIKA TITTA DANSA
Våren 2015

SPÅRA med Livekonstkollektivet MELO
SPÅRA är en interaktiv upplevelse av dans, musik, rum och form - en vandring genom snögraffiti, tunnlar, avtryck och väggklätterdans. Barfota genom ett landskap av mattor förflyttar sig publiken runt i rummet, till nya perspektiv och sätt att delta i upplevelsen. Tillsammans med MELO skapar deltagarna ett föränderligt scenrum, dansar och lämnar avtryck. Vi avslutar med fika tillsammans.
1 februari kl. 10 & kl. 14 på Skånes Dansteater
För barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar från 5 år samt deras syskon och övriga familjemedlemmar


Breakfast med Bournonville med Kompagni B, Det Kongelige Teaters Balletskole
Möt nästa generations balettdansare! Kompagni B består av elever mellan 12 och 16 år från Det Kongelige Teaters Balletskole i Köpenhamn. I sina föreställningar visar de utdrag från klassiska baletter samt egna koreografier. I samband med föreställningen får alla barn delta i en ballettworkshop som hålls av Kompagni B:s dansare. Vi avslutar med fika. Tänk på att ha kläder som är lätta att röra sig i.
1 mars kl. 11 & kl. 15 på Skånes Dansteater
För barn från 6 år tillsammans med sina vuxna


Borta! med Minna Krook
Saker trollas bort och kommer fram. Tänk om man trollar bort sin kompis av misstag, HJÄLP! Om sorgen att sakna och glädjen att hitta. Två kompisar i plysch dansar och gör trolleritricks. En humoristisk dansföreställning som tar avstamp i barnens tittut-lekar. Vi avslutar med fika.
17 maj kl. 10 & kl. 14 på Skånes Dansteater
Från 2 år

Pris: 80 kr inkl. fika

Ämnen

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927