Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteaters dansare Samuel Denton och Kit Brown medverkar i premiäravsnittet av DancePod with Skånes Dansteater.
Skånes Dansteaters dansare Samuel Denton och Kit Brown medverkar i premiäravsnittet av DancePod with Skånes Dansteater.

Pressmeddelande -

Premiär för DancePod with Skånes Dansteater

Skånes Dansteater har premiär på sin nya poddsatsning DancePod with Skånes Dansteater. Premiäravsnittet "Second Landscape - kroppen i en digital tid" släpps på Dansens dag 29 april.

DancePod with Skånes Dansteater är en podd av och med Skånes Dansteater. Lyssnaren får möta människorna som skapar dans, utforska rörelse och dyka djupare in i Skånes Dansteaters kreativa process.

Podden ges på engelska och finns på Skånes Dansteaters hemsida och där poddar finns.

Avsnitt 1: Second Landscape - kroppen i en digital tid

Dansarna Kit Brown och Samuel Denton delar med sig av sina tankar om Second Landscape, en ny dansföreställning av koreografen Marina Mascarell och Skånes Dansteater.

Du får veta mer om produktionen, höra några av hemligheterna bakom scenen och till och med lyssna på ett kort utdrag ur föreställningen. Dessutom kan du hänga med dansaren Laura Lohi i en tio minuter lång rörelseövning.

Värd: Kit Brown, dansare, Skånes Dansteater
Gäst: Samuel Denton, dansare, Skånes Dansteater
Improvisationsövning: Laura Lohi, dansare, Skånes Dansteater
Musik: Yamila Ríos
Jingel: Anders Ortman
Redaktörer: Kit Brown, Samuel Denton

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927