Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteaters nya dansföreställning Second Landscape i koreografi av hyllade Marina Mascarell har premiär 21 mars 2020.
Skånes Dansteaters nya dansföreställning Second Landscape i koreografi av hyllade Marina Mascarell har premiär 21 mars 2020.

Pressmeddelande -

Pressvisning och världspremiär för Marina Mascarells Second Landscape

Nya dansföreställningen Second Landscape vrider och vänder på vår relation till bilder. Inför världspremiären 21 mars i Malmö lägger koreografen Marina Mascarell och Skånes Dansteaters dansare lager på lager av berättelser i scenografen Ludmila Rodrigues föränderliga värld. Det sanna förväxlas med det påhittade. Projiceringar och den dansande kroppen på scen smälter samman till ett. 

Se även tidigare pressmeddelande.

Second Landscape är ett samarbete mellan Skånes Dansteater, Mecrat de Les Flors (Barcelona, Spanien) och Korzo Productions (Den Haag, Nederländerna).

.....

Pressmöte med visning: Onsdag 18 mars kl 12.30

På Skånes Dansteater. Samling i foajén.

Vi visar ett kort utdrag ur verket Second Landscape.

Sedan pressträff med koreografen Marina Mascarell och representanter ur konstnärliga teamet. Skånes Dansteaters konstnärliga ledare Mira Helenius Martinsson finns också på plats.

Du får gärna fotografera och filma under visningen.

Anmäl dig till jessica.widegren@skanesdansteater.se


Recensionsbiljetter: Premiär lördag 21 mars kl 18.00

På Skånes Dansteater.

Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se


Pressbilder

Föreställningsbilder finns för nerladdning från v 12.

....

Om Marina Mascarell

Med absolut gehör för detaljer och starkt socialt engagemang skapar den spanska koreografen Marina Mascarell sina sinnrika dansverk. Hennes it is like a large animal deep in sleep på Skånes Dansteater (2016) hyllades av publik och kritiker. Second Landscape ingår i en trilogi som Marina Mascarell ägnar åt performativitet. Övriga verk är A hefty flood (2018) för Nederlands Dans Theater och Valley (2019) för GöteborgsOperans Danskompani.

Marina Mascarell är en internationellt prisbelönt koreograf. Hon har även skapat verk för bland andra Lyon Opera Ballet, Frankrike; Dance Forum Taipei i Taiwan; Scapino Ballet i Rotterdam, Nederländerna och Ballet Junior i Genève, Schweiz. Hon är knuten till Mercat de les Flors i Barcelona och huskoreograf vid Korzo Theater i Haag. Hennes oberoende verk för Korzo Theatre Productions turnerar i Asien, Europa och Sydamerika.

.....

Speldagar Malmö

21, 26-29 mars och 1-5, 7-8, 14-15 april på Skånes Dansteater

Längd: ca 70 min, ingen paus

Rekommenderas från 13 år


Turnéföreställningar

23-26/4 Mercat de les Flors, Barcelona, Spanien

3/5 Helsingborgs stadsteater, Helsingborg

.....

KONSTNÄRLIGT TEAM & MEDVERKANDE

Regi: Marina Mascarell

Koreografi: Marina Mascarell i samarbete med dansarna

Koreografiassistent: Nina Botkay

Musik: Yamila Ríos

Dramaturg: Riikka Laakso

Video: Francesc Isern

Scenografi: Ludmila Rodrigues

Kostymdesign: Nina Botkay

Ljusdesign: Mårten K. Axelsson

Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Matthew Branham, Kit Brown, Samuel Denton, Laura Lohi, Yiorgos Pelagias, Marion Rastouil, Kristian Refslund, Emma Välimäki

.....

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll