Gå direkt till innehåll
Rhapsody - Skånes Dansteater gästas av Dansk Danseteater

Pressmeddelande -

Rhapsody - Skånes Dansteater gästas av Dansk Danseteater

Alla hjärtans dag närmar sig och återigen färdas de stora känslorna över sundet. Efter förra årets publiksuccé med LOVE gästar återigen Dansk Danseteater Malmö med ännu en föreställning fylld av passion och längtan.

Scenen är satt för en kväll med dans i världsklass där passion och känslor står på spel, och musik som får de små håren att resa sig. Dansk Dansteater bjuder in till Rhapsody, med världspremiär på två verk av de prisbelönta och kända koreograferna Tim Rushton och Kim Brandstrup. På scen står Dansk Dansteaters internationella dansare och modedesignern Charlotte Østergaard står för kostymerna.

Rhapsody gästspelar på Skånes Dansteater måndagen den 6 februari kl. 19.00

En rapsodi är ett musikstycke som är sammansatt av flera olika musikstycken. Det lever Rhapsody upp till - både musikaliskt och dansmässigt. Musiken sträcker sig från Mozart och Bach till nutida låtar av John Adams. Koreografiskt går det från Kim Brandstrups dramatiska och klassiska berättelse till Tim Rushtons råa och rytmiska puls. Gemensamt för båda koreografer är att deras verk känns enkla och lätta, men dansarna får inget gratis i Rhapsody.

Både Kim Brandstrup och Tim Rushton bygger en bro mellan klassisk balett och modern dans, och har ett nära samarbete med dansarna.

Kim Brandstrup (1957) är dansk, men har de senaste 30 åren bott i London där han har skapat verk för stora internationella scener och kompanier som London Contemporary Dance Theatre, Royal Opera Covent Garden, Metropolitan Opera och Det Kongelige Teater. Kim Brandstrup vann 1989 och 2009 Laurence Olivier-priset och 2004 London Evening Standard Award.

Tim Rushton (1963) är brittisk men har bott i Danmark sedan 1983. De senaste 10 åren har han varit konstnärlig ledare för Dansk Danseteater. Tim Rushton har fått fyra Reumertpriser och tog 2011 emot den prestigefyllda ordern MBE – Member of the British Empire "for services to dance” av den brittiska drottningen.

KOREOGRAFI Tim Rushton & Kim Brandstrup
KOSTYM Charlotte Østergaard
MUSIK Merula Tarquinio, Canzonetta spirituale sopra alla nonna per voce e continuo, J.S Bach, Cello Suite No. 2 in D Minor, Courante. Domenico Scarlatti, Sonata in B minor, k27. W.A. Mozart, Allemande for piano, C major Suite K 399, W.A. Mozart, Le Nozze di Figaro, “Deh, vieni non tardar”, Jos van Immerseel, Magdalena Kozena
MEDVERKANDE Dansk Danseteaters kompani
LÄNGD 90 minuter inkl 20 minuter pause´
SPELAS Måndagen den 6 feb kl. 19.00 på Skånes Dansteater

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927