Gå direkt till innehåll
Rivstart på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

Rivstart på Skånes Dansteater

Skånes Dansteater rivstartar det nya året med Sverigepremiär av dokumentärfilmen Capturing Grace, ett gästspel med tyska Tanz Mainz, en öppen repetition inför it is like a large animal deep in sleep och FIKA TITTA DANSA-föreställningen PUCK för barn och deras vuxna. 
Välkomna att dansa in det nya året!


CAPTURING GRACE
Torsdag den 7 januari bjuder vi på Sverigepremiär av den prisbelönta dokumentärfilmen Capturing Grace som handlar om dans och Parkinsons sjukdom. Filmen visar ett unikt möte mellan några av världens främsta dansare, som tillägnat sitt liv åt kroppens rörelse, och personer med Parkinsons sjukdom, som nu kämpar för att kunna röra sig.

Visas torsdag 7 januari kl. 19 på Skånes Dansteater.

Eftersamtal med dansaren David Leventhal.
Fri entré. Engelskt tal, ingen textning.

SEHNSUCHT
Söndagen den 10 januari gästar sex dansare från vårt tyska systerkompani Tanz Mainz Skånes Dansteater med dansföreställningen Sehnsucht. Föreställningen som är koreograferad av Koen Augustijnen till tonerna av J.S. Bachs Goldberg Variationer, utforskar varför vi mår så dåligt när vi egentligen aldrig haft det bättre.

Spelas söndag 10 januari kl. 18 på Skånes Dansteater.


ÖPPEN REPETITION
Är du nyfiken på vår kommande dansföreställning it is like a large animal deep in sleep? Se koreografen Marina Mascarell och dansarna i arbetet med att skapa föreställningen som har sin premiär i februari.

Ses onsdag 20 januari kl. 19 på Skånes Dansteater.
Fri entré.

FIKA TITTA DANSA – PUCK med Arkeolog 8
Söndagen den 31 januari tacklar ishockeyn sig in på dansteatern. Föreställningen PUCK lånar hockeyns estetik och upptäcker strukturer och normer inom lagsport. Förbered dig på en svettig, hård och sportinfluerad föreställning med glimtar av skörhet och närhet.

Visas söndag 31 januari kl. 10 & 14 på Skånes Dansteater.
För barn från 7 år och deras vuxna.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927