Gå direkt till innehåll
​Scenkonstbiennalen 2015 är årets händelse för alla scenkonstälskare i Skåne

Pressmeddelande -

​Scenkonstbiennalen 2015 är årets händelse för alla scenkonstälskare i Skåne

På tisdag 26 maj kl 17 inviger Katrin Stjernfeldt Jammeh med flera Scenkonstbiennalen 2015. Välkomna att träffa några av rekordbiennalens nyckelfigurer i festivalcentrat i Malmö Operas foajé vid Thaliastatyn 26 maj kl. 16. Närvarar gör bland andra ledarna för värdscenerna, representanter för Malmö fria scenkonstgrupper samt representanter för arrangerande Teaterunionen. 


Scenkonstbiennalen i Malmö bjuder på det mest omfattande programmet någonsin. Här ingår 19 utvalda föreställningar, värdscenernas egna produktioner, studentproduktioner från de konstnärliga högskolorna och internationella gästspel. Dessutom blir det samtal, workshops, seminarier, filmer och utställningar, totalt uppåt 200 programpunkter.
Läs mer: scenkonstbiennalen.se.

I Malmö blir utbudet av scenkonst för invånarna större än så. Scenfest är en sammanslagning av två festivaler, Scenkonstbiennalen och de fria gruppernas festival Fri Scen.
Läs mer: scenfest.se.

Malmö Operas foajé är hjärtat i Scenkonstbiennalen. Här finns Biennalbyrån, Biljettbörsen och Biennalens presscenter samt en scen där flera av festivalens seminarier äger rum.

Scenkonstbiennalen är hela Malmös scenkonstfest, en fest som äger rum på snart sagt alla scener i staden.

Välkomna!


För ytterligare information:
Anna Håkansson, Teaterunionen, anna@teaterunionen.se, 08-462 25 34
Torgny Nilsson, Malmö Opera, torgny.nilsson@malmoopera.se, 040-20 84 22Lina Ehn, Fri Scen, lina@scenligt.se
Pressbilder hittar du här. http://www.malmoopera.se/pressrum/pressbilder

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927