Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteater uppmanar alla att lyfta blicken i WOZA NAMI

Pressmeddelande -

Skånes Dansteater uppmanar alla att lyfta blicken i WOZA NAMI

Vi pillar på våra mobiler, vi lyssnar på musik. Vi tittar ner för att slippa prata med personen bredvid oss. När slutade vi säga hej till varandra? Vi delar ett stadsrum men vi gör allt för att slippa mötas.

I dansföreställningen Woza Nami uppmanar koreografen Melody Putu oss att höja blicken och låta oss inspireras av varandra. Bland de 18 dansarna som är mellan 19 - 70+ möter vi unga som gamla kroppar, vi möter läkare, socialarbetare, studenter. Vi möter människor som dansat lite och som dansat mycket. Alla med olika fysiska förutsättningar. Precis som samhället runt oss.

̶- Vi ville att föreställningen Woza Nami skulle bestå av ickeprofessionella dansare, just eftersom det unikt individuella då blir så tydligt. Jag ville att de skulle vara sig själva. Så när de gör rörelser tillsammans så gör de inte nödvändigtvis dem tillsammans fysiskt, men de gör dem absolut tillsammans känslomässigt och mentalt. Jag hoppas alltid att de verkligen ska lära sig rörelserna, men att rörelserna aldrig ska förändra vem de är, säger Melody Putu om deltagarna i Woza Nami.

Melody Putu är en del av Skånes Dansteaters verksamhet Dialog. Bland annat har han skapat ett flertal koreografier till Skånes Dansteaters Lunchdansprogram, Malmö Operas uppsättning av Spring Awakening, ett flertal av Drömmarnas Hus produktioner och till Unga Fuse. Woza Nami är en fristående uppföljare till succéförestillningen Melody Maker – Katlego från 2013. Musiken har komponerats och framförs live av Gert Østergaard Pedersen.

WOZA NAMI - kom med mig
Spelas lördag 18 okt kl. 15.00 och kl. 19.00 samt söndag 19 okt kl. 16.00 på Skånes Dansteater. Vi erbjuder syntolkning av föreställningen den 19 oktober.

Woza Nami är en samproduktion med ABF­.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927