Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteater visar sin bredd i Eurovision Song Contest

Pressmeddelande -

Skånes Dansteater visar sin bredd i Eurovision Song Contest

I går deltog Skånes Dansteater under invigningen av Eurovision Song Contest på Malmö Opera med en specialgjord dansversion av Loreens Euphoria koreograferad av Skånes Dansteaters dansare Graham Adey och Kang Ma. Musiken framfördes av Malmö Operaorkester. Sändningen finns att se
på SvT Play.

Imorgon medverkar bl.a. nio dansare från Skånes Dansteater i mellanakten under Eurovision Song Contests första semifinal. Numret är koreograferat av Fredrik 'Benke' Rydman, en av grundarna till Bounce. Musiken är specialskriven av Andreas Kleerup och har fått namnet Northern Light, inspirerat av norrsken. Skånes Dansteater fick känna på Benkes street-inspirerade stil redan 2009 då han koreograferade Halliburton Freedom för sex dansare till föreställningen Cream.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927