Gå direkt till innehåll
Skapa Dans – koreografitävling för unga dansare

Pressmeddelande -

Skapa Dans – koreografitävling för unga dansare

För första gången i Skåne arrangeras Skapa Dans – en nationell koreografitävling för unga där det är koreografin som står i fokus. Deltävlingen nu på lördag arrangeras av Skånes Dansteater och vinnaren går direkt till den nationella finalen i Örebro den 3 nov. I finalen möts vinnarna från 11 av landets olika län. Syftet med tävlingen är att uppmuntra till eget dansskapande.

Juryn består av Hugo Tham, danskonsulent Riksteatern Skåne, Anette Jellne, dansare Skånes Dansteater, Melody Putu dansare och koreograf Skånes Dansteater samt Sofia Nohrstedt, initiativtagare till Skapa Dans. Juryn kommer att titta på hur de tävlande har arbetat med musiken, använder sig av rummet och rörelserna. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger alltså inte på de tävlandes dansteknik utan alla kan vara med oavsett dansbakgrund.

- Vi möter så många kreativa ungdomar genom de dans och koreografiworkshops vi har här på Skånes Dansteater och vill skapa en mötesplats där man uppmuntrar till det egna skapandet inom dans. Det är viktigt för danskonstens utveckling, säger Tanja Mangalanayagam, projektledare på Skånes Dansteater.

I deltävlingen på lördag tävlar nio olika bidrag med sammanlagt 25 dansare. Deltagarna är mellan 15 och 21 år och kommer från hela Skåne – från Knislinge i norr till Brantevik i söder och publiken bjuds på såväl balett som streetdans, nutida dans som jazz. 

Tid: Lördagen den 20 oktober kl 18.00
Plats: Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13 a, Malmö

Biljetterna kostar 50 kr och bokas på 040-20 85 00 eller www.skanesdansteater.se

Vill du ha mer information om tävlingen eller kontaktuppgifter till några av de som tävlar kontakta Tanja Mangalanayagam på tanja@skanesdansteater.se eller 040-20 86 93.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927