Gå direkt till innehåll
Madeleine Månsson och Peder Nilsson leder Summer Lab 21–23 juni 2021. Ett samarrangemang mellan Skånes Dansteater och ShareMusic & Performing Arts.
Madeleine Månsson och Peder Nilsson leder Summer Lab 21–23 juni 2021. Ett samarrangemang mellan Skånes Dansteater och ShareMusic & Performing Arts.

Pressmeddelande -

Summer Lab söker dansare med funktionsvariation

I juni arrangerar Skånes Dansteater och ShareMusic & Performing Arts ett unikt Summer Lab för personer med funktionsvariation och ett brinnande intresse för dans. Under tre dagar fyllda av dans vill arrangörerna upptäcka och utveckla nya scenkonstnärer med funktionsvariation. Lördag 24 april är det digital infoträff för alla intresserade.

Under Summer Lab 21–23 juni 2021 får deltagarna skapa tillsammans med Skånes Dansteaters professionella dansare. Satsningen ska bidra till ett vidgat konstnärligt uttryck och är en unik chans för intresserade att få kunskap och erfarenhet som annars är svår att hitta. Deltagarna kommer att ges gott om tid att undersöka sitt eget skapande inom dans.

Den digitala infoträffen 24 april ger smakprov på vad de tre dagarna i juni kommer att innehålla. Madeleine Månsson och Peder Nilsson som kommer leda Summer Lab håller i en kort dansworkshop och guidar runt på Skånes Dansteater. Det ges också tillfälle att ställa frågor.

Datum

Lördag 24 april kl. 15:00-16:30.

Ålder
Från 16 år.

Plats

Info-träffen sker online i den digitala plattformen Zoom. Du kan delta via dator, mobiltelefon eller iPad.


ANMÄLAN ELLER FRÅGOR

Skicka e-post till dialog@skanesdansteater.se
eller ring till projektledare Tanja Mangalanayagam på telefon 070-690 81 41.

----------------

Summer Lab genomförs med stöd från Malmö Stad och Region Skåne och är ett samarbete mellan ShareMusic & Performing Arts och Skånes Dansteater.

Relaterade länkar

Ämnen


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927