Gå direkt till innehåll
Nya dansföreställningen The View From Here, koreografi Tilman O'Donnell, har livestreamad premiär 5 mars 2021 från Helsingborgs stadsteater.
Nya dansföreställningen The View From Here, koreografi Tilman O'Donnell, har livestreamad premiär 5 mars 2021 från Helsingborgs stadsteater.

Pressmeddelande -

Tilman O'Donnell skapar The View From Here för Skånes Dansteater

The View from Here är en ny dansföreställning av koreografen Tilman O'Donnell för Skånes Dansteater. Föreställningen leker med begreppen entré och sorti. Den enkla handlingen att komma in på scenen – och att lämna den – sätts i fokus, spegelvänds och dirigeras om. Ett upprepat kommande och gående som utvidgar marginalernas rytm och drar in den till mitten av scenen. 5 mars blir det livestreamad världspremiär från Helsingborgs stadsteater.

Inspirerad av Jean-Luc Nancys bok The Pleasure In Drawing har Tilman skapat en föreställning med åtta dansare och musikern Hendrik Willekens på scen. En dansupplevelse som är ett lapptäcke av skisser och lager på lager av korsande linjer, av klotter och exakta indivuduella sångrader. Som i lika stor utsträckning kartlägger och stökar till.

”hur formar världen sig själv och hur får jag omfamna dess rörelse?”
fri översättning ur The Pleasure in Drawing, Jean-Luc Nancy

....

Datum & biljetter, livestream online

Recensionsbiljett: Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Fredag 5 mars kl 19.00 – Livestreamad världspremiär från Helsingborgs stadsteater

Föreställningslängd: 45 min, ingen paus

Biljetter: helsingborgsstadsteater.se

....

Team och medverkande
Koreografi: Tilman O’Donnell
Ljuddesign: Dehendrik Lechat Willekens
Ljusdesign: Thomas Zamolo

Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Matthew Branham, Kit Brown,
Samuel Denton, Laura Lohi, Yiorgos Pelagias, Marion Rastouil, Kristian Refslund

Om teamet
Koreografen och dansaren Tilman O’Donnell har skapat verk för bland annat GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga baletten i Köpenhamn och Bora Bora i danska Århus. I flera av sina verk har han samarbetat nära andra koreografer och musiker. Bland hans senaste verk kan nämnas History Was Written By Losers: Hoedown / Showdown, Corpus Dogme: On The One Hand och In Some Sense.

Tilmans föreställning OnBach, också i samarbete med Thomas Zamolo, nominerades nyligen till The FEDORA Prizes 2021.

Hendrik Willekens, använder även artistnamnet Dehendrik Lechat Willekens, och är en konstnärlig mångsysslare, intresserad av musikens roll i den performativa konsten. Han är utbildad skådespelare och mimartist. Hendriks verk och musikaliska samarbeten har visats runtom i Europa. Som musiker, ljuddesigner och kompositör har han bland annat samarbetat med Anja Müller, Sarah Vanhee och Alma Söderberg – som Hendrik dessutom har bildat bandet wowawiwa med.

Thomas Zamolo är också en mångsidig konstnär och arbetar i gränslandet mellan fotografi, dans och ljusdesign. Thomas har samarbetat med Tilman tidigare och har även skapat ljusdesign för verk av Frédéric Gies, Anna Pehrsson och Cristina Caprioli.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927