Gå direkt till innehåll
Utökat verksamhetsstöd till Skånes Dansteater. Vill bli nationell hub för den samtida dansen.

Pressmeddelande -

Utökat verksamhetsstöd till Skånes Dansteater. Vill bli nationell hub för den samtida dansen.

Skånes Dansteater har fått utökat verksamhetsstöd med 2,9 miljoner kronor från Region Skånes Kulturnämnd för 2022. För dansteatern innebär det möjligheter att fortsätta driva redan framgångsrika projekt, skapa nya samarbeten och stärka den samtida dansen.

Mira Helenius Martinsson, VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater, tog emot beskedet med glädje:

– Vi är mycket glada och tacksamma över den ekonomiska förstärkningen och kommer att intensifiera vårt arbete för att bli en nationell hub för den samtida dansen.

Skånes Dansteaters vision att bli ett nationellt centrum för den samtida dansen kan nu börja konkretiseras. Det utökade verksamhetsstödet öppnar bland annat upp möjligheten för fler samarbeten med andra aktörer inom danskonsten. 

Stödet innebär också att Skånes Dansteater kan fortsätta utveckla sitt tillgänglighetsarbete och arbetet med att skapa möjligheter för fler koreografer och dansare med funktionsvariationer att skapa och utvecklas konstnärligt på egna villkor, bland annat genom det europeiska samarbetet Europe Beyond Access.

– Jag vill skapa en plats för kompetensöverföring, ett pulserande centrum för utbyte och utveckling av samtida dans, fortsätter Mira Helenius Martinsson och avslutar:

– Jag drömmer om ett Skånes Dansteater där det finns något att uppleva alla dagar i veckan, året om. Ett öppet hus fullt av dans, som bidrar med liv och rörelse till Västra Hamnen.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927