Gå direkt till innehåll
Utökning av populära Fika Titta Dansa på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

Utökning av populära Fika Titta Dansa på Skånes Dansteater

Familjekonceptet Fika Titta Dansa blev väldigt populärt när det startades upp i våras. Kombinationen föreställning, aktivitet och fika för barn och vuxna tillsammans blev väldigt omtyckt och biljetterna tog slut snabbt. Nu har vi utökat antalet så att varje Fika Titta Dansa ges två gånger samma dag, kl. 10-12 och 14-16 för att ge fler barn och vuxna chansen att komma och delta.

Höstens Fika Titta Dansa

MUNCH! med Tanzfuchs för 0-4 år
Dansande tallrikar, en hicka som vandrar ner i foten, hukande kroppar, pratglada rätter, en delikat äggdans och knäppa sånger. MUNCH! undersöker ämnet ”äta och dess ritualer”. Dansarna bjuder publiken till bordet; tillsammans sväljer, sniffar, njuter, äter, plockar, lyssnar och smälter de allt som serveras. Inspelad musik mixas med liveljud på plats. Efter föreställningen uppmanas barnen att själva utforska scenen och smaka på maten. Sist blir det fika i foajén för alla.
Söndag 15 september kl. 10-12 och kl. 14-16

1 UP med Arkeolog 8 för 7-10 år 
Verkligt. Overkligt. Det är ju helt overkligt! Har du kontroll? Hur många liv har du? Följ med danskompaniet Arkeolog 8 in i en TV-spelsvärld. Dansarna tar sig mellan banor, stöter på hinder och kämpar för att hålla energin uppe ända fram till mål. Hur ska det gå? Kommer de klara det innan det blir GAME OVER?! Streetdans möter modern dans. Efter föreställningen får barnen själva prova på att röra sig med hjälp av dansarna. Sist blir det fika i foajén för alla. Följ med in i en TV-spels värld. Hur ska det gå? Kommer de att klara sig? Ska Det bli GAME OVER? Dansarna gestaltar på olika sätt TV-spelskaraktärer, streetdans möter modern dans.
Söndag 3 november kl. 10-12 och kl. 14-16

I skuggans land med  Memory Wax  för 5-6 åringar 
I Memory Wax succéföreställning får vi följa med på en resa genom skuggans land. Ett föränderligt landskap där tre figurer vandrar i sökandet efter sina drömmar. Fantasin sätts i fokus på ett lekfullt, visuellt och rörande sätt, en upplevelse för ögat, själen och hela familjen. Det är vackert och roligt. Efter föreställningen bjuds barnen in att själva göra skuggspel. Sist blir det fika i foajén för alla. I Memory Wax succéföreställning får vi följa med på en resa genom just skuggans land. Ett föränderligt landskap där tre figurer vandrar i sökandet efter sina drömmar. I denna föreställning sätter vi fantasin i fokus på ett lekfullt, visuellt och rörande sätt, en upplevelse för ögat, själen och hela familjen.
Söndag 24 november kl. 10-12 och kl. 14-16

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927