Gå direkt till innehåll
Välkommen att recensera "Den hypnotiska tapeten" den 24 mars

Pressmeddelande -

Välkommen att recensera "Den hypnotiska tapeten" den 24 mars

INBJUDAN

Välkommen att recensera Den hypnotiska tapeten i regi/koreografi av Jo Strømgren på premiären lördagen den 24 mars kl. 18.00 på Malmö Stadsteater. Anmäl att ni kommer till liselotte.lindahl@skanesdansteater.se eller patrick.lion@malmostadsteater.se

Varför ser Sverige ut som det gör?
Den frågan har Jo Strømgren ett svar på. Enligt honom utsattes människor under 1970-talet för ett hallucinatoriskt experiment med förgreningar på högsta nivå. Den svenska kärnfamiljen upplöstes på 70-talet, i samma period som den modernistiska tapeten introducerades. Sammanhanget är uppenbart – det vi omger oss dagligen med påverkar vår mentala hälsa.

Då vi rev ner våra fina och harmoniska tapeter och klistrade upp en kalejdoskopisk mardröm, rev vi samtidigt ner de strukturer som samhället är byggt på. Köket där vi åt Janssons Frestelse och lyssnade på Carl Jularbo blev ett hallucinatoriskt kemilaboratorium. Vad ledde detta till? Vi fick självmordsstatistiker, hippier, narkotikamissbruk, lustmord, psykodelisk musik, långhåriga män på motorcykel, debattprogram för ungdomar på TV, Björn Skifs, spagetti på middagsbordet och bilfärjor till Tyskland. Kort sagt – samhället gick åt helvete.

Den hypnotiska tapeten är en absurd och humoristisk dansteaterföreställning av Jo Strømgren – en av Europas mest anlitade koreografer och regissörer. Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater och Skånes Dansteater. Sex dansare och fem skådespelare medverkar.

Välkomna!
Skånes Dansteater och Malmö Stadsteater

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927