Gå direkt till innehåll
Välkommen till pressträff inför DOUBLEtake den 30 sep kl. 14.45 på Malmö Opera

Pressmeddelande -

Välkommen till pressträff inför DOUBLEtake den 30 sep kl. 14.45 på Malmö Opera

Välkommen till pressträff tisdagen den 30 september kl. 14.45 på Malmö Opera

inför Skånes Dansteaters föreställning DOUBLEtake som spelas på Malmö Opera i oktober och på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i november. Under pressträffen kommer vi att visa ca 10 min ur föreställningen och därefter berättar koreografen Kenneth Kvarnström mer om produktionen. På plats finns även ljussättaren och scenografen Jens Sethzman och musikansvarige Jonas Nordberg. Ni får gärna fotografera och filma under pressvisningen.

DOUBLEtake är en samproduktion mellan Skånes Dansteater och Kulturhuset Stadsteatern där scenen delas av Kenneths sex dansare från Stockholm och hela Skånes Dansteaters ensemble. På scen i Malmö finns även Malmö Operaorkester och i Stockholm spelar medlemmar ur Kungliga Filharmonikerna, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Dahlkvistkvartetten. Jonas Nordberg står ensam för musiken till akt 1. Jonas spelar på barockluta, teorb och gitarr.

DOUBLEtake kommer att bjuda på två helt nya dansverk, båda signerade Kenneth Kvarnström. I föreställningen förenas olika dubbelheter, två kompanier, två koreografier, det dåtida och det samtida i kostymen och i musiken som kommer att bestå av Bach, Mozart, Beethoven, Ravel och samtida symfonisk musik.

PJÄSINFORMATION

FRAMFÖRS AV: Skånes Dansteater, K. Kvarnström Co, Jonas Nordberg, Malmö Operaorkester (i Malmö) och Kungliga Filharmonikerna, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Dahlkvistkvartetten (i Stockholm)

KOREOGRAFI: Kenneth Kvarnström
MUSIK: Bach, Mozart, Beethoven, Ravel m fl
DIRIGENT: Andrea Quinn
SCENOGRAFI & LJUSDESIGN: Jens Sethzman
KOSTYMDESIGN: Astrid Olsson
PREMIÄR: 4 oktober 2014 på Malmö Opera, 11 föreställningar t o m 31 oktober. Därefter visas den på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm 8–10 november 2014 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927