Gå direkt till innehåll
​Världspremiär på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

​Världspremiär på Skånes Dansteater

Den 24 september visar Skånes Dansteater världspremiären av One One Condition. En produktion som fick sin start för 1,5 år sedan då Dan Daw och Graham Adey arbetade tillsammans på dansteatern. Tycke uppstod och Dan bad Graham att koreografera ett solo för honom. Det kom att bli en väldigt självutlämnande resa som resulterat i ett starkt personligt verk där Dan som är född med cerebral pares, gestaltar anekdoter från sin uppväxt på landsbygden i Australien. Det är ett verk som många gånger slår tillbaka på oss som tittar. Hur tänker jag kring normalitet, funktion och begränsningar? On One Condition kommer med värme och humor att utmana dina attityder och sociala normer.

Kvällen inleds med ett utdrag från sommarens samarbete med Sommarscen Malmö - C me i koreografi av Caroline Bowditch och Melody Putu. C me handlar om allt det som vi inte omedelbart ser. Det är oväntade berättelser, från oväntade kroppar, på oväntade platser.

Festivalföreställning DANSFUNK 2.0 visas i samband med en konferens om hur Skånes Dansteater arbetar med dans och funktionsnedsättningar. Vi vill utmana din syn på dans, vem som kan dansa och hur vi ser på andra människor.

Festivalföreställning DANSFUNK 2.0 visas den 24 september kl. 19.00 på Skånes Dansteater.All talad text är på engelska.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927