Gå direkt till innehåll
NOOK i koreografi av Fabio Liberti spelas på Malmö Sommarscen 12-20 juni 2021 och Sommarlund 22-23 juni 2021.
NOOK i koreografi av Fabio Liberti spelas på Malmö Sommarscen 12-20 juni 2021 och Sommarlund 22-23 juni 2021.

Pressmeddelande -

Världspremiären av NOOK först ut på Malmö Sommarscen

I juni dansar Skånes Dansteater ut i parker i Malmö och Lund. NOOK är en ny dansföreställning signerad italienska koreografen Fabio Liberti och har världspremiär i samarbete med Malmö Sommarscen 12 juni. Föreställningen spelas även under Sommarlund. Fler Malmöföreställningar planeras i augusti och i höst åker NOOK ut på turné, bland annat som skolföreställning.

Malmö Sommarscen släpper hela sitt program för 2021 på fredag 11 juni klockan 11.00 på sommarscen.se. Redan nu står det klart att Skånes Dansteater och dansföreställningen NOOK blir först ut i programmet 12 juni kl 19.00.

Om NOOK

Skånes Dansteater dansar ut i Malmös och Lunds parker med ett nytt verk av italienska koreografen Fabio Liberti. I NOOK blir dansande kroppar ett byggande kollektiv. Mitt i det gröna skapar gruppen en plats att vara tillsammans på. Men deras värld slutar aldrig att förändras. Omedvetet förvandlar de slingrande stigar till luriga labyrinter och bygger hinder för sin samexistens.

Om Fabio Liberti

Fabio Libertis prisbelönta dansföreställningar har visats på internationella scener och festivaler runt om i Europa. Han har skapat verk för danskompanier i Danmark, Tyskland, USA, Storbritannien och Sverige. Fabios verk har dessutom visat på de danska konstmuseerna Louisiana Museum of Modern Art, Charlottenborg Museum och Den Frie Centre of Contemporary Art.

Speldagar Sommarscen Malmö

7 föreställningar 12-20 juni. 
För datum och spelplatser se sommarscen.se. Där bokar du även din fribiljett. Alla föreställningar som kräver biljett på Malmö Sommarscen i år kommer att släppas via sommarscen.se klockan 12.00 två dagar före respektive föreställning.

Speldagar Sommarlund

4 föreställningar 22-23 juni i stadsparken, Lund.
För tider och mer information se sommarlund.se.

Konstnärligt team

Koreografi: Fabio Liberti
Musik: ATMO Music Productions
Kostymdesign: Jernej Bizjak, Fabio Liberti
Koreografiassistent: Jernej Bizjak
Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Matthew Branham, Kit Brown, 
Samuel Denton, Jure Gostinčar, Laura Lohi, Yiorgos Pelagias


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Västra hamnen i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges enda fristående dansinstitution. Vi ägs av Region Skåne. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927