Gå direkt till innehåll
...AND... en dansföreställning med oplanerade infall

Pressmeddelande -

...AND... en dansföreställning med oplanerade infall

…AND…

Vad är det som gör dig till den du är? Är vår identitet resultatet av oss själva eller vårt omgivande samhälle? Och vad händer när samhället förändras, förändras vi också, omedvetet eller medvetet? Diskussioner om de stora frågorna mynnar ut i dansföreställningen ... AND...

Philippe Blanchard och Björn Säfsten fann varandra i en gemensam önskan om att utveckla sitt konstnärliga arbete genom att öppna upp sitt skapande för varandra. Med gemensamt intresse för de underliggande strukturer som skapar vem vi är och vårt samhälle, har koreograferna diskuterat konst, dans, kulturpolitik och skapandets villkor. När en människa ställer sig på en scen, kan man någonsin få henne att vara en verklig människa, utan att vara en gestalt, utan att spela en roll? För att konsten ska spegla livet, ska konsten bete sig som livet, d.v.s. oväntat och oplanerat. I jakten på äkta reaktioner och rörelser skapar koreograferna en osäkerhet med överraskningsmoment i varje föreställning.

... AND... har premiär 13 april
och spelas 17, 18, 19, 25, 26, 27 och 28 april på Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13 A, Malmö.
Spelas även 3 & 4 maj på Dansehallerne i Köpenhamn och den 7 maj på Stora Teatern i Göteborg.

Introduktion till ... AND... ges en halvtimme innan varje föreställning, utom på premiären.


AKTIVITETER KRING ...AND...
Koreograferna Philippe Blanchard och Björn Säfsten bjuder in till diskussioner om de stora frågorna i dansföreställningen ... AND... Under de närmaste veckorna finns det flera tillfällen att ta del av diskussionerna och följa den spännande arbetsprocessen:

13 mars kl 18 på Skånes Dansteater
SOPPA MED BJÖRN OCH PHILIPPE
”När glider en rörelse över till att bli ett tecken, hur ser den syntaxen ut, i en koreografisk tradition, och hur förstår vi rörelser inom vår kultur i dag och hur påverkar det hur vi ser på kroppen?”

Ett samtal mellan Björn Säfsten och Philippe Blanchard inför föreställningen … AND…
Pris: 70 kr inkl. soppa och kaffe. Föranmälan till tanja@skanesdansteater.se


23 mars kl 11-17 Teaterns Dag på Skånes Dansteater
ÖPPNA REPETITIONER
Få en inblick i hur dansföreställningen … AND… växer fram. Under hela dagen kan du följa dansarnas arbete tillsammans med koreograferna Philippe Blanchard och Björn Säfsten. Repetitionerna börjar med en kort introduktion i foajén kl 11.30, 12.30, 14.30 och 16.00

Pris: Inträdesknappen till samtliga Teaterns Dag-aktiviteter i Malmö kostar 50 kr.
Under hela dagen visar vidansfilm i foajén samtidigt som du kan köpa fika och lättare mat.


28 april kl 16-19.30 Dansens Dag Special
FÖRESTÄLLNING + DANSWORKSHOP
Den 28 april firar vi Dansens Dag på Skånes Dansteater. Vi spelar föreställningen ...AND... och sedan får du chansen att delta i en workshop tillsammans med Sarah Bellugi och Anette Jellne, dansare på Skånes Dansteater.

Pris: 250 kr för föreställning och workshop.
Från 15 år. Anmälan till tanja@skanesdansteater.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927