Gå direkt till innehåll
Bild från årets stora succé Mozarts Requiem i koreografi av Örjan Andersson, som spelade sin sista föreställning på Malmö Opera 15 dec 2019.
Bild från årets stora succé Mozarts Requiem i koreografi av Örjan Andersson, som spelade sin sista föreställning på Malmö Opera 15 dec 2019.

Pressmeddelande -

Ansökningar från 1 046 dansare i 139 länder

I februari bjuder Skånes Dansteater in till audition för spelåret 2020-2021. 1 046 dansare från 139 länder har ansökt om att få komma till Malmö. En siffra som har legat stabilt de senaste åren.

‑ Jag är ödmjukt stolt över Skånes Dansteaters fantastiska rykte. Jag ser dessutom mycket fram emot arbetet att gå igenom ansökningarna från alla dessa fantastiska dansare, säger VD och konstnärlig ledare Mira Helenius Martinsson.

Nu pågår arbetet med att välja ut vilka som går vidare i processen. Cirka 10% av de som söker bjuds in till Malmö för att delta audition.

………

För kommentar

Mira Helenius Martinson

mira.helenius@skanesdansteater.se

072-50 60 890

Ämnen


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927