Följ Skånes Dansteater

Boxande eldfågel och vindlande världar i Trip

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2019 09:53 CEST

Trip spelas på Skånes Dansteater i Malmö 15 maj – 1 juni.

Med dansföreställningen Trip bjuder Skånes Dansteaters in till en tredelad kväll som vrider på perspektiven. I solot Featherweight har Roser López Espinosa inspirerats av boxningens fysikalitet och Eldfågeln. Det udda och besynnerliga frodas i Lidia Wos nya Snapshots of a Crowd. Dessutom är hyllade verket The longest distance between two points tillbaka, denna gång med Skånes Dansteaters dansare.

Spanska koreografen Roser López Espinosa har tidigare skapat trion The Entertainers för Skånes Dansteater. En fartfylld publikfavorit som 2018 spelades på Lunchdans, Sommarscen Malmö och Seoul Art Center i Sydkorea. 

I Trip blir det världspremiär för hennes nya verk Featherweight. Ett solo inspirerat av boxningens fysiska språk och legenden om Eldfågeln. En ömtålig och kraftfull hyllning till det kvinnliga.

Udda karaktärer
För koreografen Lidia Wos Snapshot of a Crowd blir det Sverigepremiär. Verket hade sin urpremiär i Seoul tidigare i vår. Efter en lång dansarkarriär, bland annat på Skånes Dansteater, har Lidia Wos skapat flera uppskattade verk för dansteatern såsom Sånger från en inställd skilsmässa, Frozen Motion och Who Let the Dogs Out?

I Snapshots of a Crowd bjuder hon in publiken till sitt eget högst personliga koreografiska universum med skruvade bilder, udda karaktärer och egenartade situationer. 

Avstånd och gränser
Fernando Melo är tillbaka med en förnyad version av hyllade verket The longest distance between two points som ingick i föreställningen Korea Connection. Då dansades verket av dansare från Korea National Contemporary Dance Company. I Trip är det sex dansare från Skånes Dansteater som tar sig an våra fysiska och psykiska gränser.

.....

Pressmöte: Onsdag 8 maj kl 14.30 på Skånes Dansteater.

Vi visar ett kort utdrag ur nya verket Snapshots of a Crowd av koreografen Lidia Wos.

Lidia Wos och Fernando Melo finns på plats och svarar på frågor.

Du får gärna fotografera och filma under visningen.

Anmäl dig till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Recensionsbiljetter: Premiär onsdag 15 maj kl 19.00 på Skåne Dansteater.

Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Pressbilder

Föreställningsbilder från alla tre verken finns för nerladdning från v 19.

.....

Speldagar Malmö

15 maj – 1 juni, Skånes Dansteater

.....

TEAM & MEDVERKANDE

Featherweight

Koreograf: Roser López Espinosa

Musik / Music: Igor Stravinskij , utdrag ur Eldfågeln / Extracts from Firebird

Ljuddesign / Sound design: Mark Drillich

Ljusdesign: Mattias Jonsson

Kostymdesign: Åsa Gjerstad

Dansare, medskapare: Sarah Bellugi Klima

The longest distance between two points

Koreograf: Fernando Melo

Musik: Strokur, Hildur Gudnadottir. I Will Surround You, Stars of the Lid. 

Stil, Machinefabriek. In Praise of Tears, Kyle Bobby Dunn.

Music for Pieces of Wood, Steve Reich. 

Konstnärlig samarbetspart: Shumpei Nemoto

Originalljusdesign: Geonyoung Kim. Berbetad av Shumpei Nemoto, Mattias Jonsson

Dansare: Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Cassandra Arnmark, Samuel Denton, Laura Lohi, Tiemen Stemerding, Riccardo Zandoná

Snapshots of a Crowd

Koreograf: Lidia Wos

Musik: Anders Ortman

Scenografi, kostymdesign: Tomas Sjöstedt

Ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl

Dansare: Filipa Miranda Amorim, Patrick Bragdell Eriksson, Matthew Branham, Kit Brown, Yiorgos Pelagias, Kristian Refslund, Emma Välimäki, Jing Yi Wang

.....

Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.