Gå direkt till innehåll
The Dropouts nypremiär 30 september blir urpremiären för Skånes Dansteaters koncept Danslördag.
The Dropouts nypremiär 30 september blir urpremiären för Skånes Dansteaters koncept Danslördag.

Pressmeddelande -

Danslördag nytt familjekoncept på Skånes Dansteater

Sista lördagen varje månad öppnar Skånes Dansteater dörrarna alldeles särskilt för barn och familjer. Nya konceptet Danslördag får premiär 30 september. På scenen visas Skånes Dansteaters egna föreställningar eller välkända gästande danskompanier.

– Skånes Dansteaters ambition är att bli ett levande hus och betydelsefullt centrum för den samtida dansen, en plats för spontan kompetensöverföring, säger Mira Helenius Martinsson, konstnärlig ledare för Skånes Dansteater och fortsätter:

– Genom koncept som Danslördag kan vi fortsätta samarbeta med branschen och till exempel bjuda in aktörer från den fria sektorn. Tillsammans kan vi skapa berikande, inspirerande och varma möten som med all säkerhet kommer att lysa upp hösten för oss alla.

Om Danslördag
Danslördag innebär att Skånes Dansteater bjuder in till fantasifulla och medryckande dansföreställningar speciellt för barnfamiljer. Caféet i foajén är öppet före och efter föreställningen med familjevänlig fika.

Vill man bekanta sig mer med dansen ges det dessutom tillfälle att 60 minuter innan föreställningsstart vara med i mini-dansworkshoppen "Känn på". Inga tidigare danskunskaper krävs och workshoppen är öppen för alla åldrar, men föranmälan krävs.

Danslördag: The Dropouts
En hejdlöst galen cirkus för stor och små av koreografen Jo Strömgren. Rekommenderad från 10 år.
Lördag 30 september kl. 18:00.

Danslördag: Farliga fiskar
Gästspel av Bobbi Lo Produktion. Ett multidimensionellt universum där alla heter Kim. Rekommenderad för 6-12 år.
Lördag 28 oktober kl. 15:00.

Danslördag: The Cat Who Wanted to Change Her Tail
Gästspel av Thomas Noone Dance. En fantasifull dock- och dansföreställning baserad på en indisk fabel. Rekommenderad från 6 år.
Lördag 25 november kl. 15:00.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927