Gå direkt till innehåll
Fin respons på DOUBLEtake

Pressmeddelande -

Fin respons på DOUBLEtake

DOUBLEtake i koreografi av Kenneth Kvarnström med Skånes Dansteater och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm har fått fin respons av press och publik. Här kommer några röster från pressen:

”Jag har aldrig sett dansare formera sig till olika stämmor i ett musikstycke så som görs här. Och jag har aldrig sett melodier komma till liv och gestaltas i dans som de gör här. Det är förhäxande.”
Kvällsposten

”Det är som om DOUBLE-take vill visa den mest dansskeptiske vilken repertoar och vilket allkonstverk som en dansföreställning kan vara. Om inte mäklarna hade lagt beslag på ordet hade jag kallat föreställningen generös.”
Aftonbladet

"Doubletake" är en av dansårets stora händelser. /…/ Se den.
Svenska Dagbladet

”Men det är som helhet en fascinerande upplevelse att ta del av Kenneth Kvarnströms ambition att ge musiken en dedicerad roll i det sceniska uttrycket.”
Skånska Dagbladet/Norra Skåne

”Doubletake är dansglädje och ett måste för dansälskaren men även den oinvigde. Ett starkt samspel mellan alla medverkande resulterar i en fantastisk helhet.”
Skånemedia (Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda & Trelleborgs Allehanda)

”Musik och dans blir till ömsesidig kärleksförklaring, där dansarna passionerat gestaltar musik, konstellationer, klanger och instrument.”
Danstidningen

DOUBLEtake spelas på Malmö Opera tom den 31 oktober och flyttar sedan till Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där den spelas 8-10 november.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll