Följ Skånes Dansteater

Internationellt dansmöte lyfter den inkluderande scenkonsten

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2019 11:06 CEST

Ett trettiotal dansare möts 3-7 juni i Malmö inom EU-projektet Europe Beyond Access.

Under veckan samlas ett trettiotal dansare från Serbien, Grekland, Italien, Holland, Tyskland, Storbritannien och Sverige i EU-projektet Europe Beyond Access för att genom dans utmana och omvandla synen på vem som syns i det offentliga rummet. 

Den konstnärliga processen leds av dansaren och koreografen Caroline Bowditch tillsammans med poeten och dramaturgen Luke Pell. På temat oväntade kroppar på oväntade platser arbetar dansarna tillsammans för att under veckans artist lab skapa ny danskonst i Malmö.

Datum

3-7 juni på Skånes Dansteater, Malmö

.....

Frågor om projektet och intervjuer:

Kontakt Tanja Mangalanayagam, projektledare.

E-post: tanja.mangalanayagam@skanesdansteater.se

Tel: 0706- 90 81 41

.....

Om Europe Beyond Access

2018-2022 ingår Skånes Dansteater i samarbetsprojektet Europe Beyond Access. Syftet med projektet är att ge fler europeiska danskonstnärer med och utan funktionsvariationer möjlighet att utvecklas inom dans och koreografi – och lyfta den inkluderande scenkonstens betydelse för dansens utveckling.

De medverkande parterna i projektet är Onassis Cultural Cente, Grekland; Holland Dance Festival, Holland; Per.Art. Serbien; Skånes Dansteater, Sverige; Kampnagel, Tyskland; Oriente Occidente, Italien och Brittish Council, Storbritannien.

Som dansinstitution har Skånes Dansteater under många år varit banbrytande genom att inkludera en mångfald av kroppar på scen. Med Europe Beyond Access utvecklas och fördjupas det arbetet. Skånes Dansteater publik och deltagare kommer att kunna ta del av gästspel, unika samarbeten och aktiviteter som dansworkshoppar och publiksamtal.

Europe Beyond Access drivs med stöd från EU-programmet Kreativa Europa.

Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.