Gå direkt till innehåll
Fevered Sleep spelar sin Malmöuppsättning av Men & Girls Dance på Skånes Dansteater 1 nov, 3 nov, 4 nov 2018.
Fevered Sleep spelar sin Malmöuppsättning av Men & Girls Dance på Skånes Dansteater 1 nov, 3 nov, 4 nov 2018.

Pressmeddelande -

Om mäns och flickors rätt att dansa och leka

Hyllade föreställningen Men & Girls Dance för samman två mycket olika grupper av dansare: män som dansar professionellt och flickor som dansar för nöjes skull. Denna lekfulla och provokativa föreställning har satts upp på flera platser i Storbritannien. Till uppsättningen på Skånes Dansteater 1, 3 och 4 november arbetar Fevered Sleep, under ledning av konstnärliga ledarna Samantha Butler och David Harradine, med nio flickor från Malmö.

Både lekfullt och provokativt hyllar Men & Girls Dance vuxna och barns rätt att vara med varandra, leka med varandra och dansa med varandra. Föreställningen är en glädjefylld hyllning till ömhet, medkänsla och kärlek. 

Brittiska Fevered Sleep är internationellt kända för att skapa sinnrika och överraskande föreställningar som uppmuntrar människor att se världen på nya sätt. Men & Girls Dance turnerade i Storbritannien under 2016 och 2017. På varje plats har Fevered Sleep arbetat med en ny grupp tjejer från regionen. 

Pressröster om Men & Girls Dance

“I en tid av ständigt ökande misstänksamhet och övergrepp utmanar detta scenkonstprojekt tabun. Fevered Sleeps lågmält radikala, timmeslånga ambition bär ämnets tyngd med trovärdig lätthet och finess." /The Times

“Men and Girls Dance är modigt och utsökt vackert.", "en sann glädje: bitvis humoristisk, ofta kärleksfull och ständigt strålande" /The Guardian

"Omedelbar and livsviktig" /The Stage

"Ett unikt, relevant och oförglömligt dansverk som kommer att få dig att skratta, gråta och tänka... Får ej missas" /Everything Theatre

The Men & Girls Dance Newspaper

Som en del av projektet publiceras även tidningen The Men & Girls Newspaper, med texter om projektets tema. Några av texterna har varit med i tidigare editioner, några är nyskrivna till Malmö-versionen. 

Tidningen kommer att delas ut på Skånes Dansteater i samband med föreställningarna i november.

Festivalen Dance & People

Föreställningen Men & Girls Dance ingår i Skånes Dansteaters festival 2018: Dance & People om mötet mellan professionella och icke-professionella på scen.

.....

Speldagar Malmö

Tors 1 nov kl. 19.00

Lör 3 nov kl. 18.00

Sön 4 nov kl. 16.00

På Skånes Dansteater

.....

Pressbiljetter 

till Men & Girls Dance och intervjuer med Fevered Sleep

anmäls till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Frågor om konferensprogrammet för Dance & People kontakta projektledare

Tanja Mangalanayagam på 0706-90 81 41, Tanja.Mangalanayagam@skanesdansteater.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll