Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteaters Uncharted spelas på flera platser i Malmö.  Stapelbäddsparken 4 juli, Konsthallstorget 5 juli och Kungsparken 6 juli 2019.
Skånes Dansteaters Uncharted spelas på flera platser i Malmö. Stapelbäddsparken 4 juli, Konsthallstorget 5 juli och Kungsparken 6 juli 2019.

Pressmeddelande -

Oväntade kroppar på oväntade platser i Uncharted

Uncharted – Unexpected bodies in unexpected places

Tre olika platser, sex olika kroppar. I Skånes Dansteaters Uncharted utmanar och omvandlar dansarna synen på vem som tar plats i det offentliga rummet. Vilka miljöer i staden förväntas vi synas i och vem får synas var? 

Här utforskas fysikalitet, arkitektur och energi på tre platser i Malmö för att skapa tre korta platsspecifika dansföreställningar. Publiken erbjuds en ny föreställning varje dag, alla unika för sin plats.

Uncharted ingår i Europe Beyond Access-projektet och presenteras i samarbete med Sommarscen Malmö.

Datum

Obs! Unik föreställning varje dag.

Fri entré. Föreställningarna är ca 20 min.

Stapelbäddsparken

Tor 4 juli kl 14

Tor 4 juli kl 17 (Föreställningen syntolkas)

Konsthallstorget

Fre 5 juli kl 12 (Föreställningen syntolkas)

Fre 5 juli kl 15

Kungsparken, allén bakom casinot

Lör 6 juli kl 18 (Föreställningen syntolkas)

Lör 6 juli kl 20

.....

Frågor om projektet och intervjuer

Kontakt Skånes Dansteater:

Tanja Mangalanayagam, projektledare.

tanja.mangalanayagam@skanesdansteater.se

Tel: 0706- 90 81 41

.....

TEAM & MEDVERKANDE

Konstnärlig ledning: Caroline Bowditch, Luke Pell

Dansare: Matthew Branham, Kit Brown, Anna Borràs Picó, Yesol Kim, Marie Lander, Madeleine Månsson

.....

En del av Europe Beyond Access

Uncharted är en del av projektet Europe Beyond Access – ett europeiskt samarbetsprojekt med syfte att ge fler europeiska danskonstnärer med och utan funktionsvariationer möjlighet att utvecklas inom dans och koreografi samt att lyfta den inkluderande scenkonsten för dansens utveckling.

Samarbetsprojektet pågår 2018-2022. De medverkande parterna i projektet är Onassis Cultural Center, Grekland; Holland Dance Festival, Holland; Per.Art. Serbien; Skånes Dansteater, Sverige; Kampnagel, Tyskland; Oriente Occidente, Italien och Brittish Council, Storbritannien.

Som dansinstitution har Skånes Dansteater under många år varit banbrytande genom att inkludera en mångfald av kroppar på scen. Med Europe Beyond Access utvecklas och fördjupas det arbetet. Skånes Dansteater publik och deltagare kommer att kunna ta del av gästspel, unika samarbeten och aktiviteter som dansworkshoppar och publiksamtal.

Europe Beyond Access drivs med stöd från EU-programmet Kreativa Europa.

Ämnen


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll