Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Speluppehåll till 31 maj på Skånes Dansteater

Skånes Dansteater förlänger sitt speluppehåll till 31 maj för att förhindra spridning av coronaviruset covid-19. Istället samlar dansteatern nu krafterna i nya projekt som en podcast, solo-föreställningar i närmiljö och digitala workshoppar för alla.

Hela spelperioden i Malmö och Köpenhamnsturnén för Djurens karneval i koreografi av Marcos Morau har nu ställts in. Gästspelet Paradise Bois av Sindri Runudde kommer inte att genomföra sin urpremiär 29 maj live, men hoppas kunna genomföra premiären digitalt. Övriga gästspel är inställda sedan tidigare.

Dayglow

- Vi ställer om och anpassar verksamheten. Vi vill fortsätta erbjuda dansupplevelser och dela glädje, berättar Mira Helenius Martinsson VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater.

- Vårt sommardans-projekt Dayglow har nu utvecklats till en trestegsraket. Till första delen DayglowThe Solo har alla dansare fått i uppgift att skapa och framföra ett solo i sin närmiljö. Alla unika solon dansas för första gången och på samma gång, kl 18.00 den 17 april, berättar Mira Helenius Martinsson VD och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater.

- Vi uppmuntrar alla som lyckas uppleva en solo att ta en bild och dela den med hashtaggen #dayglow och #skånesdansteater, fortsätter Mira Helenius Martinsson.

Andra delen av projektet blir en film och tredje den utomhusföreställning som planeras tillsammans med Sommarscen Malmö.

Workshoppar på facebook

Skånes Dansteaters dansare bjuder också på workshoppar för alla, livestreamade på facebook tisdag och torsdag kl 10.00-10.30.

- Vi har genomfört fyra digitala workshoppar än så länge. De har fått ett mycket varmt mottagande. Workshopparna är anpassade för att kunna göras på liten yta, hemma, och kan till och med göras sittande. Här är glädjen att dansa tillsammans viktigast, berättar Mira Helenius Martinsson.

DancePod with Skånes Dansteater

DancePod with Skånes Dansteater är nästa stora nyhet.

- Podden är ett projekt som vi har diskuterat ett slag och som vi nu har fått möjlighet att arbeta fram. Premiäravsnittet kommer att presenteras på Dansens dag 29 april, säger Mira Helenius Martinsson.

Flyttad repetitionsstart för Transit

Transit, höstens stora dansföreställning på Malmö Operas scen och ett samarbete med Tero Saarinen company, hade en planerad första repetitionsperiod i slutet av maj. Det finska konstnärliga teamet kommer inte ha möjlighet att vara i Malmö då.

- Vi flyttar runt semestrar och planerar för en repetitionsstart i juli istället för maj för att förbättra oddsen. Nu vill vi inget annat att träffa vår publik igen, avslutar Mira Helenius Martinsson.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll