Gå direkt till innehåll
Remind Me I'm Not Dead har nypremiär på Skånes Dansteater 17 september 2022.
Remind Me I'm Not Dead har nypremiär på Skånes Dansteater 17 september 2022.

Pressmeddelande -

Streamade succén Remind Me I'm Not Dead möter livepubliken

Dansföreställningen Remind Me I'm Not Dead hyllades av publik och recensenter när den livestreamades från Skånes Dansteater våren 2021. Nu är det åter dags att tända ljustaket och plocka fram dansskorna. 17 september blir det nypremiär och Mari Carrascos verk får möta livepubliken för första gången.

Remind Me I'm Not Dead
är skapad för Skånes Dansteaters dansare av hyllade koreografen Mari Carrasco, internationellt framgångsrika kompositören Mikael Karlsson och ljus- och videodesignern Mateus Manninen. Livepubliken placeras runt om hela scenen, ovanför dansarna svävar ett 16 meter långt ljustak pulserande av färg.

Mari Carrasco bjuder in till ett koncentrerat drömtillstånd där dansarna arbetar med och mot musiken. Remind Me I'm Not Dead är en plats som påminner dig om att du lever. Här och nu.

Prisbelönt
Remind Me I'm Not Dead var en av anledningarna till att Mari Carrasco tilldelades TCO:s kulturpris 2021 med motivationen:

"Att under pandemins isolering få ta del av Mari Carrascos verk Remind Me I’m Not Dead är en påminnelse om dansens kraft, festens funktion och rörelsens betydelse för människans uttryck.

Med grund i individens egen rytm, byggs en kollektiv ström av groove och puls. Genom att utmana tidens framåtrörelse och tempo ger Mari Carrascos koreografi både en upplevelse av svindel och av närhet."

Pressröster

"Smittsam explosivitet"
Svenska Dagbladet

"lämnar efter sig en känsla av hopp"
Skånska Dagbladet

"Tekniken sitter perfekt och hela produktionen är oerhört snygg ..."
Ystads Allehanda

"giftig groove under isblått lysrörsljus"
Sydsvenskan 

Kreativt team
Koreografi: Mari Carrasco
Musik: Mikael Karlsson
Scenografi, ljusdesign: Mateus Manninen
Koreografiassistent: Stacey Aung

Dansare: Jeanne Delsus, Ina Garré, Dario Minoia, Hanna Nussbaumer, Tiemen Stemerding, Iris Telting, Jing Yi Wang, Szymon Walawender, Riccardo Zandoná

Speldagar och info
Föreställningslängd: 45 min, ingen paus

Spelas på Skånes Dansteater.

Lör 17 sept kl. 18, nypremiär.

Ons 21 sept kl. 19
Tor 22 sept kl. 19
Fre 23 sept 19
Sön 25 sept kl. 16

Ons 28 sept kl. 19
Tor 29 sept kl. 19

Fre 30 sept kl. 19
Lör 1 okt kl. 18

Tis 4 okt kl. 19
Ons 5 okt kl. 19

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR
Tis 20 sept kl. 13
Tis 27 sept kl. 13
Tor 6 okt kl. 13

Skolbiljetter: 50 kr/elev bokas via e-post till dialog@skanesdansteater.se eller tel. 0703-44 58 11.

Om teamet
Koreografen Mari Carrasco fick sitt stora genombrott med föreställningen Bartolomeo 2013. Året efter koreograferade hon hyllade teater- och dansföreställningen Girls will make you blush, ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands Teater. Under 2019 skapade hon föreställningen Häxor för Regionteater Väst och har tidigare arbetat med Norrdans, Dansstationen, Black Box Company och Riksteatern. Koreografiassistenten Stacey Aung har varit en nära samarbetspartner i flera år.

Mari arbetar med en tänkande och fysisk kropp. I hennes verk bor ett pågående flow, en stark känsla för groove. Hennes koreografier karaktäriseras av en intensiv närvaro.

Sedan 2016 samarbetar Mari med kompositören Mikael Karlsson. Mikael har bland annat komponerat musiken till hennes verk Black Forrest, Paper Plane och Internally Black. Med Mikaels storslagna och föränderliga musik och Maris intensiva rörelsespråk skapar de uppslukande dansupplevelser som får scenrummet att vibrera.

Mikael Karlsson skapar internationellt hyllad musik till allt från datorspel och opera. Hans musik har spelats i konserthus, operahus och musikfestivaler världen över. Han har även samarbetat med koreografen Alexander Ekman (senast i verket Shift 2020) och med artister som Lykke Li och Kleerup.

Mateus Manninen är en Helsingforsbaserad ljus- och videodesigner. Han arbetar framför allt med arkitektur, dans- och teaterföreställningar, installationer och musikarenor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll